«Ο Σάρι δεν πείθεται» λόγω Λάτσιο, ο Παναθηναϊκός ενεργοποιεί τις εναλλακτικές

Μαουρίσιο Σάρι

i

sslazio.it

«Ο Σάρι δεν πείθεται» λόγω Λάτσιο, ο Παναθηναϊκός ενεργοποιεί τις εναλλακτικές

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:21 - 05.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:23 - 05.06.2024

Ο Παναθηναϊκός δεν θα περιμένει εσαεί τον Μαουρίσιο Σάρι και στρέφεται σε άλλους προπονητές για τον πάγκο του. Άμεσες οι εξελίξεις στο Τριφύλλι, με σκοπό να κλείσει το ζήτημα μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Η έμμεση άρνηση του Μαουρίσιο Σάρι στον Παναθηναϊκό που αποκάλυψε ο Ιταλός δημοσιογράφος, Αλφρέντο Πέντουλα, σηματοδοτεί και την επικείμενη στροφή του Τριφυλλιού σε άλλες λύσεις για την τεχνική ηγεσία του. Διότι ναι μεν ο Σάρι δεν απάντησε ευθέως «όχι», αλλά προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο οδηγεί τους «πράσινους» σε αδιέξοδο, αφού δεν έχουν άπλετο χρόνο για να μείνουν σε... χειμερία νάρκη.

Σύμφωνα με τον Πέντουλα, «ο Σάρι δεν πείθεται και παίρνει τον χρόνο του» και «οι Έλληνες είναι πιθανόν να πάνε σε άλλον». Επί της ουσίας, οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού δεν έχουν το περιθώριο να περιμένουν επ' άπειρον την απόφαση του 65χρονου προπονητή. Γιατί η προετοιμασία αρχίσει σε περίπου δέκα ημέρες στο «Γεώργιος Καλαφάτης».

Από το Τριφύλλι τόνισαν στον Σάρι πως θα τον περιμένουν για μερικές μέρες ακόμα και παρότι το ενοούν, πρακτικά θα ψάχνουν κάποιον άλλον για τον πάγκο. Στην πράξη, είναι προφανές ότι οι πιθανότητες για deal ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Ιταλό, λιγοστεύουν. Επίσης, κανένας άλλος προπονητής εγνωσμένης αξίας δεν θα δεχτεί να διαπραγματευτεί γνωρίζοντας πως η συμφωνία του τελεί υπό την αίρεση της αλλαγής στάσης του Σάρι.

Στην Ιταλία τονίζουν πως ο Σάρι έχει απωθημένο να τελειώσει το έργο στη Λάτσιο και περιμένει την απόλυση του Ιγκόρ Τούντορ. Ο Κροάτης είχε αντικαταστήσει τον Σάρι στις 18 Μαρτίου και τώρα ενδέχεται να συμβεί το αντίθετο... Επιπλέον, «λατσιάλι» οπαδοί πήγαν στα γραφεία της ομάδας και διαδήλωσαν, ζητώντας την επιστροφή του 65χρονου Ιταλού.

Ασφαλώς, για τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού δεν μετράει το τι θα πράξει ο Σάρι από εδώ και πέρα. Εφόσον δύσκολα πια θα έρθει στην Αθήνα. Για τους «πράσινους», σημασία έχει να συμφωνήσουν άμεσα με κάποιον ο οποίος θα έχει τα εχέγγυα για να δημιουργήσει ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι οι συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου από τη Δευτέρα έχουν προχωρήσει σοβαρά την προεργασία τους και πλέον θα κινηθούν πιο γρήγορα. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έχει τον τελικό λόγο και εντός της ημέρας, θα μιλήσει με άλλον υποψήφιο για τον πάγκο του Παναθηναϊκού, για να δρομολογήσει εξελίξεις. Με απώτερο σκοπό ο προπονητής να κλείσει το Σάββατοκύριακο. Είτε είναι ο Σάρι, είτε άλλος...