Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε στείλει νεαρό ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για μαθήματα μαγειρικής πριν αγοράσει το δικό του σπίτι

Σερ Άλεξ Φέργκιουσον

i

Σερ Άλεξ Φέργκιουσον/©(Photo by Laurence Griffiths/Getty Images/Ideal Images

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε στείλει νεαρό ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για μαθήματα μαγειρικής πριν αγοράσει το δικό του σπίτι

Κώστας Τόπας 14:04 - 07.03.2023 / Ανανεώθηκε: 14:04 - 07.03.2023

Ένας πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποκάλυψε ότι δεν του επετράπη να αγοράσει το δικό το σπίτι, προτού ολοκληρώσει ένα τρίμηνο μαθημάτων στην μαγειρική.

Ο Ντάνιελ Ναρντιέλο, στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του αγωνίστηκε στις Ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το 2001 προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα, στην οποία τεχνικός ήταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Σκωτσέζος πρώην τεχνικός φημιζόταν για το στιλ διαχείρισης του στους νεαρούς παίκτες γι' αυτό και δεν ήθελε οι τελευταίοι να βασίζονται σε προσωπικούς σεφ. Ετσι, τέθηκαν σε εφαρμογή τα μαθήματα μαγειρικής στο Κάρινγκτον.

Μιλώντας στην Daily Star για την εμπειρία του, ο Ναρντιέλο εξήγησε ότι δεν του επιτρεπόταν από τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον να αγοράσει το δικό το σπίτι, προτού ολοκληρώσει τα μαθήματα μαγειρικής. 

«Πέρασα τα τρία πρώτα μου χρόνια στη Γιουνάιτεντ και τα πήγα πολύ καλά στις ομάδες νέων. Οταν προβιβάστηκα στην πρώτη ομάδα είχα προπονητή τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. ήθελα να αγοράσω το δικό μου ακίνητο, το δικό μου σπίτι για να ζήσω. Αλλά οι νεαροί παίκτες τότε έπρεπε να έχουν άδεια, οπότε έπρεπε να χτυπήσω την πόρτα του Φέργκιουσον για να ρωτήσω αν μπορώ να αγοράσω το δικό μου ακίνητο. Αυτό που μου είπε είναι ότι "Όχι, δεν σε αφήνω να αγοράσεις το δικό σου ακίνητο εκτός κι αν έχεις κάνει τρεις μήνες μαθήματα μαγειρικής με τον σεφ στο Κάρινγκτον.

Έτσι, για τρεις μήνες, μερικές φορές την εβδομάδα, έβγαινα έξω και μαγείρευα όλο το φαγητό για τους παίκτες της πρώτης ομάδας. Επρεπε να ήμουν λίγο νωρίτερα εκεί για να βοηθάω τον σεφ. Μόλις τελείωσαν οι τρεις μήνες, χτύπησα ξανά την πόρτα του Φέργκιουσον και μου επέτρεψε να αγοράσω ένα σπίτι και να μετακομίσω εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην επιθετικός της Μπάρνσλεϊ, Έξετερ και Ρόδεραμ.