O Ted Lasso και η Apple εξόργισαν τους φίλους της Τσέλσι

Ρέι Ουίλκινς

i

Screenshot

O Ted Lasso και η Apple εξόργισαν τους φίλους της Τσέλσι

Πάνος Μαλακτάρης • 13:20 - 23.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Ο πρόεδρος των μπλε, Τοντ Μπόελι, αναγκάστηκε να προβεί σε δημόσια δήλωση με αφορμή ένα περιστατικό που αντελήφθησαν οι οπαδοί της ομάδας σε ένα επεισόδιο της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς Ted Lasso

Λίγο - πολύ όλοι όσοι είστε εδώ και μας διαβάζετε θα έχετε έστω μια ιδέα περί της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς Ted Lasso. Ο Αμερικανός ηθοποιός Τζέισον Σουντέικις υποδύεται έναν προπονητή ποδοσφαίρου εξ' Αμερικής ορμώμενο, ο οποίος καταφθάνει στην «ποδοσφαιρομάνα» Αγγλία αναλαμβάνοντας τις τύχες της σχετικά άσημης AFC Richmond. Ο 2ος κύκλος της σειράς ολοκληρώθηκε με επιτυχία, και η 3η σεζόν μόλις έχει βγει στον «αέρα». 

Εχθές λοιπόν Τετάρτη (22/3), φίλοι της Τσέλσι παρατήρησαν κάτι -τίποτα δε ξεφεύγει από το άγρυπνο μάτι του ίντερνετ, το γνωρίζουμε καλά- το οποίο τους εξόργισε. Πάμε να εξηγήσουμε. Το Στάμφορντ Μπριτζ είναι ένα γήπεδο στο οποίο σε διάφορα σημεία του είναι αναρτημένα πανό τα οποία αποτίουν κατά κάποιο τρόπο φόρο τιμής σε εμβληματικές μορφές που έχουν περάσει από την ομάδα. Όπως ο Τζον Τέρι και ο Ντιντιέ Ντρογκμπά. Βρίσκονται δε σε συγκεκριμένες θέσεις σε κάθε αγωνιστική, χωρίς να αλλάζουν ή να μεταφέρονται. 

Ένα εξ' αυτών είναι προς τιμήν του Ρέι Ουίλκινς, του παλιού παίκτη αλλά και βοηθού προπονητή της Τσέλσι, ο οποίος μάλιστα έχει αποβιώσει το 2018 μόλις στα 61 του χρόνια από καρδιακή ανακοπή. Το πανό που είναι αναρτημένο προς τιμήν του αναγράφει «they don't make them like Ray any more», δηλαδή, σε απλή μετάφραση, «δε βγαίνουν άνθρωποι σαν τον Ρέι πια». Στο επεισόδιο του Ted Lasso ωστόσο, όπου η Ρίτσμοντ έχει προβιβασθεί στην Πρέμιερ Λιγκ και πάει να αντιμετωπίσει την Τσέλσι, αυτό είχε αλλαχθεί σε «they don't make them like Rοy any more», με σαφή αναφορά στον Ρόι Κεντ, τον βοηθό προπονητή (και υποτιθέμενα παλιό παίκτη της Τσέλσι) της Ρίτσμοντ. 

Οι διαμαρτυρίες ήταν πολύ έντονες, φτάνοντας τον ιδιοκτήτη της ομάδας Τεντ Μπόελι να βγάλει την ακόλουθη ανακοίνωση: «Δεν είχαμε καμία σχέση με αυτή τη συμφωνία (σ.σ. για την αλλαγή στο πανό). Η συμφωνία με την Apple (σ.σ. εταιρία παραγωγής της σειράς) επετεύχθη το πρώτο 3μηνο του 2022. Λυπούμαστε που επηρέασε αρνητικά τόσο κόσμο, νοιαζόμαστε πολύ τόσο για τον Ρέι όσο και για την οικογένειά του. Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε πως κανένας από τους προβληθέντες στο επεισόδιο αυτό δεν ήταν πραγματικός παίκτης της Τσέλσι, ελπίζουμε πως αυτό είναι προφανές»

Ο εκλιπών είχε κάνει το ντεμπούτο του με τους μπλε του Λονδίνου το 1973 σε ηλικία μόλις 17 ετών, ενώ μετά από ένα πέρασμα από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, QPR και Μίλαν, προπόνησε τις Φούλαμ και QPR πριν γυρίσει ως βοηθός προπονητή στην Τσέλσι