Ντεφόε: «Τι νόημα έχει να γίνω προπονητής όταν δεν δίνονται ευκαιρίες σε μαύρους τεχνικούς;» (vid)

Ζερμέν Ντεφόε

i

Ζερμέν Ντεφόε/PrtScr

Ντεφόε: «Τι νόημα έχει να γίνω προπονητής όταν δεν δίνονται ευκαιρίες σε μαύρους τεχνικούς;» (vid)

Κώστας Τόπας 10:43 - 23.03.2023

O Ζερμέν Ντεφόε δεν είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει καριέρα προπονητικής, αφού όπως τόνισε είδε σε πολλούς άλλους μαύρους πρώην προπονητές να τους στερούνται ευκαιρίες.

Ο Άγγλος βραχύσωμος παλαίμαχος στράικερ, αναδείχθηκε σε έναν εκ των κορυφαίων σκόρερ του Νησιού στον 21ο αιώνα, αλλά δεν υπήρξε ποτέ μέλος ομάδας για πρωταθλητισμό. Με την Τότεναμ πέρασε τις σπουδαιότερες ημέρες της καριέρας του, έφτασε μέχρι και την 4η θέση, τίποτε παραπάνω, όμως, που αποτέλεσε διαρκές φόβητρο για τις αντίπαλες εστίες της Premier επί μια 15ετία. Με τα «σπιρούνια» κατέγραψε 362 συμμετοχές με απολογισμό 143 τέρματα και 32 ασίστ, ενώ νωρίτερα αγωνιζόταν με τα χρώματα της Γουέστ Χαμ, με την οποία είχε 104 συμμετοχές έχοντας πετύχει 40 γκολ και τρεις ασίστ.

Από τότε που κρέμασε τα παπούτσια πέρυσι, ο πρώην επιθετικός της Γουέστ Χαμ και της Σάντερλαντ άρχισε να ξεκινά τη μετάβασή του από τον αγωνιστικό χώρο στους πάγκους και τελικά διορίστηκε τεχνικός της U-18 της Τότεναμ. Ωστόσο, ο Ντεφόε παραδέχεται ότι βλέποντας αρκετούς μαύρους πρώην ποδοσφαιριστές να παλεύουν να βρουν ευκαιρίες ως προπονητές, έχει απαυδήσει. 

»Προφανώς κάνω τη μετάβαση μου. Αλλά βλέπω ανθρώπους όπως ο Λες Φέρντιναρντ, ο Τζον Μπανρς, ο Άντι Κόουλ, ο Σολ Κάμπελ και Ντουάιτ Γιορκ. Αν δεν δίνεται η ευκαιρία σε αυτούς τους παίκτες, ποιο είναι το νόημα να πηγαίνω και να κάνω προπονητική; Γιατί να χάνω τον χρόνο μου; Υπάρχει μπλοκάρισμα στο σύστημα για τους μαύρους προπονητές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την απόλυση του Πάτρικ Βιέρα από την Κρίσταλ Πάλας, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν μαύροι προπονητές στην Premier League. 

Tags: