Premier League: Διαλείμματα στους αγώνες λόγω ραμαζανιού

Μοχάμεντ Σαλάχ

i

Naomi Baker/Getty Images

Premier League: Διαλείμματα στους αγώνες λόγω ραμαζανιού

Κώστας Τσιακλής 19:33 - 21.03.2023 / Ανανεώθηκε: 19:33 - 21.03.2023

Οι διαιτητές της Premier League έλαβαν οδηγίες να διακόπτουν για λίγο τα παιχνίδια για να δίνεται η ευκαιρία στους μουσουλμάνους ποδοσφαιριστές να σπάνε τη νηστεία του ραμαζανιού.

Οι διαιτητές που θα διευθύνουν τα παιχνίδια της Premier League έλαβαν οδηγίες να διακόπτουν για λίγο την κανονική διάρκεια των αγώνων προκειμένου να επιτραπεί στους μουσουλμάνους παίκτες να σπάσουν τη νηστεία του ραμαζανιού.

Η νηστεία του ραμαζανιού ξεκινά από την Τετάρτη (22/03) και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 21 Απριλίου, με τους μουσουλμάνους να νηστεύουν κατά τη διάρκεια της ημέρας και να τους επιτρέπεται να τρώνε και να πινουν μετά τη δύση του ήλιου.

Έτσι στους βραδινούς αγώνες της Premier League δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες για να γίνονται διακοπές (σε κομμάτια που η μπάλα βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου πχ. πλάγιο άουτ) για να δίνεται η ευκαιρία τους ποδοσφαιριστές που είναι μουσουλμάνοι να σπάνε τη νηστεία πίνοντας νερό, ενεργειακά ποτά ή συμπληρώματα διατροφής.

Premier League: Το σενάριο απου αφήνει εκτός Champions League τον τέταρτο της βαθμολογίας
PREMIER LEAGUE

18:34 - 21.03.2023

Premier League: Το σενάριο απου αφήνει εκτός Champions League τον τέταρτο της βαθμολογίας

Η μάχη για την είσοδο στην τετράδα που οδηγεί στο Champions League αναμένεται μεγάλη ωστόσο υπάρχει ένα σενάριο το οποίο θα «κόψει» το εισιτήριο από τον τέταρτο της βαθμολογίας της Premier League.

Μερικοί από τους ποδοσφαιριστές που εμπλέκονται στη διαδικασία αυτή είναι ο Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ, ο Ρίγιαντ Μαχρέζ της Μάντσεστερ Σίτι και ο Ενγκολό Καντέ της Τσέλσι. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στην Premier League καθώς το συγκεκριμένο γεγονός σημειώθηκε και πριν από δύο έτη.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν στον αγώνα της Λέστερ με την Κρίσταλ Πάλας το 2021, όταν οι δύο ομάδες συμφώνησαν με το διαιτητή της αναμέτρησης, Γκρέιαμ Σκοτ, να διακοπεί για λίγο το παιχνίδι προκειμένου οι Γουέσλι Φοφανά και Σεϊκχού Κουγιατέ να σπάσουν τη νηστεία του ραμαζανιού.

Η διακοπή αυτή έγινε στο 60’ με τον τερματοφύλακα της Κρίσταλ Πάλας, Βιθέντε Γκουαΐτα να καθυστερεί να εκτελέσει το άουτ. Ο νυν κεντρικός αμυντικός της Τσέλσι, Γουέσλι Φοφανά, ευχαρίστησε τότε και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης την Premier League, την Κρίσταλ Πάλας και τον Ισπανό γκολκίπερ για την διακοπή αναφέροντας:

«Ήθελα απλώς να ευχαριστήσω την Premier League καθώς και την Κρίσταλ Πάλας και τον Βιθέντε Γκουαΐτα κι όλες τις «αλεπούδες» που μου επέτρεψαν να σπάσω τη νηστεία μου απόψε στη μέση του παιχνιδιού. Αυτό είναι που κάνει το ποδόσφαιρο υπέροχο».