Από τον Ποτσετίνο μέχρι τον Τούχελ - Οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του Κόντε στον πάγκο της Τότεναμ

Αντόνιο Κόντε

i

©Getty Images

Από τον Ποτσετίνο μέχρι τον Τούχελ - Οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του Κόντε στον πάγκο της Τότεναμ

Ο Αντόνιο Κόντε αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από την Τότεναμ λόγω των συνεχόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων της ομάδας και πλέον στο Λονδίνο οι φήμες «οργιάζουν» για τον πιθανό αντικαταστάτη του.

Ο Αντόνιο Κόντε αναμένεται να περάσει σύντομα την πόρτα της εξόδου από την Τότεναμ, καθώς οι κακές εμφανίσεις, τα ανεπιτυχή αποτελέσματα κι ο αποκλεισμός από τη Μίλαν στο Champions League, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην σκέψη της διοίκησης για την πιθανή αποχώρησή του Ιταλού τεχνικού. Οι «Σπερς» λοιπόν φέρεται να έχουν μπει ήδη σε διαδικασία αναζήτησης του αντικαταστάτη του και κάποια ονόματα υποψηφίων έχουν γίνει γνωστά. 

Μέχρι στιγμής, τα φαβορί για τον πάγκο του συλλόγου είναι ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και ο Τόμας Τούχελ, ενώ σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο διακαής πόθος του Ντάνιελ Λίβι, είναι ο μέχρι πρότινος τεχνικός της εθνικής Ισπανίας, Λουίς Ενρίκε. Επίσης, υπάρχει και το σενάριο να μην έρθει κάποιος προπονητής μέχρι το τέλος της σεζόν και να αναλάβει ως υπηρεσιακός τεχνικός ο Ράιαν Μέισον, όπως και παλιότερα μετά την απόλυση του Ζοσέ Μουρίνιο τη σεζόν 2020/21.

 Μαουρίτσιο Ποτσετίνο: 

Μία από τις επικρατέστερες επιλογές είναι ο Αργεντίνος τεχνικός, ο οποίος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον ισχυρό άνδρα του συλλόγου, καθώς αποτέλεσε έναν από τους πιο πετυχημένους προπονητές της Τότεναμ στο παρελθόν. Θυμίζουμε, πως ο 51χρονος τεχνικός είχε φτάσει μέχρι τον τελικό του Champions League τη σεζόν 2018-19, ενώ στη συνέχεια κάθισε στον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν για 18 μήνες. 

Τόμας Τούχελ: 

Ο 49χρονος Γερμανός θεωρείται ένας από τους καλύτερους προπονητές, μετά την κατάκτηση του Champions League το 2021 με την Τσέλσι. Τις τελευταίες μέρες έχουν βγει φήμες για πιθανή επιστροφή του Τούχελ στον πάγκο της Παρί ή της Τσέλσι, όμως η Τότεναμ και ο Ντάνιελ Λίβι βλέπουν στο πρόσωπο του Γερμανού τεχνικού, τον αντικαταστάτη του Αντόνιο Κόντε

Λουίς Ενρίκε:

 Ο πρώην προπονητής της εθνικής Ισπανίας αποτελεί πάντα μία λύση για τις ομάδες επιπέδου Premier League. Ο 52χρονος τεχνικός αποχώρησε από την ομάδα μετά τον αποκλεισμό στο περασμένο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, ενώ έχει να καθίσει σε πάγκο συλλόγου από το 2017 και την αποχώρησή του από τους «μπλαουγκράνα». Ο Λουίς Ενρίκε είναι ο διακαής πόθος του προέδρου της Τότεναμ και μένει να δούμε αν θα βρεθεί η χρυσή τομή. 

Ωστόσο, αυτές οι τρεις περιπτώσεις δεν είναι οι μόνες που εξετάζονται, διότι στο στόχαστρο των Λονδρέζων βρίσκονται και οι Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, Τόμας Φρανκ κι ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα.