Ο Χατζισαφί πάει για δεύτερη φορά, να «κερδίσει» νέο συμβόλαιο από τον Αλμέιδα

Ο Χατζισαφί πάει για δεύτερη φορά, να «κερδίσει» νέο συμβόλαιο από τον Αλμέιδα

Κώστας Τσίλης 14:37 - 20.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:37 - 20.02.2024

Πέρυσι περίπου τέτοια εποχή με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του ως αριστερό μπακ, ο Χατζισαφί κέρδισε ανανέωση συμβολαίου με την ΑΕΚ και τώρα πάει για κάτι αντίστοιχο ως... στόπερ

Μπορεί η ατάκα "αν μείνω στην ΑΕΚ", να ήταν αυτή που συζητήθηκε (έστω και χωρίς ουσιαστικό λόγο), απ' όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα μετά το ματς με την Κηφισιά. Όμως στην πραγματικότητα το... ζουμί, ήταν σ' όσα είπε ο Αργεντινός τεχνικός για τον Εχσάν Χατζισαφί. Άλλωστε αυτή η περιβόητη ατάκα, ειπώθηκε από τον Αλμέιδα στην ερώτηση για τον Ιρανό μπακ. Με τον "Πελάδο" να δίνει ένα πολύ ξεκάθαρο στίγμα. 

Αλμέιδα: «Είμαι ευτυχισμένος στο κλαμπ, μόνο ΑΕΚ» - Μελισσανίδης: «Φλέβα χρυσού ο Ματίας»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:50 - 19.02.2024

Αλμέιδα: «Είμαι ευτυχισμένος στο κλαμπ, μόνο ΑΕΚ» - Μελισσανίδης: «Φλέβα χρυσού ο Ματίας»

Στην εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας των Παλαιμάχων της ΑΕΚ, βραβεύτηκε ο Αλμέιδα που για μια ακόμα φορά έδειξε πως αισθάνεται σαν το σπίτι του στην Ένωση, ενώ άκουσε επική ατάκα από τον Μελισσανίδη

"Έχει πιθανότητες να συνεχίσει στην ΑΕΚ" είπε ο Αλμέιδα για τον Χατζισαφί, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι. Και μάλιστα ο Αργεντινός τεχνικός ανέλυσε το πως βλέπει πλέον τον Ιρανό ακόμα και ίσως πολύ περισσότερο ως κεντρικό αμυντικό και λιγότερο ως αριστερό μπακ. Άλλωστε με τον Σταύρο Πήλιο να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αλμέιδα και με δεδομένη την προοπτική απόκτησης το καλοκαίρι ενός αριστερού μπακ, δεν θα υπήρχε θέμα ανανέωσης του Χατζισαφί ως λύση για το άκρο της άμυνας. 

Ο Αλμέιδα όμως εκτιμά πολύ την ταχύτητα του Ιρανού, παρά τα 34 χρόνια του, αλλά και την ποδοσφαιρική του σκέψη ως κεντρικός αμυντικός. Γι αυτό και όταν την Κυριακή χρειάστηκε να ψάξει για υπηρεσιακή λύση για τα στόπερ, δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά να δώσει την θέση στον Χατζισαφί. Εξάλλου ο Αλμέιδα έχει χρησιμοποιήσει ξανά τον Ιρανό σε ρόλο κεντρικού αμυντικού. Ήταν στο ξεκίνημα της περυσινής σεζόν, όταν ο Αργεντινός τεχνικός έπαιζε με τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Και ο Χατζισαφί έπαιζε βασικός αριστερός στόπερ. 

Φυσικά και τίποτα δεν είναι "κλειδωμένο", μέχρι και να λήξει η σεζόν. Ωστόσο ο Αλμέιδα δεν θα άνοιγε δημοσίως τέτοιο θέμα, αν δεν υπήρχε μια ξεκάθαρη επ' αυτού σκέψη. Αν μάλιστα τελικά όντως προχωρήσει η ανανέωση του συμβολαίου του Χατζισαφί, θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που θα "κερδίσει" κάτι τέτοιο. Με εισήγηση πάλι του Αλμέιδα. 

Λίγο πριν τα μισά της περυσινής σεζόν, έμοιαζε σχεδόν δεδομένο πως στο τέλος της, που ο Χατζισαφί έμενε ελεύθερος, θα έφευγε από την ΑΕΚ. Όμως μετά τον τραυματισμό του Μοχαμάντι στον παγκόσμιο κύπελλο, ο Χατζισαφί πήρε μόνος του στην πλάτη του την θέση του αριστερού μπακ στην ΑΕΚ. Και με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του, αφού πρώτα έκαψε την προοπτική μεταγραφής αριστερού μπακ πέρυσι τον Γενάρη, στη συνέχεια κέρδισε και την ανανέωση του συμβολαίου του.