Ο Ζινκερνάγκελ που ποτέ δεν διέγραψε τον Ολυμπιακό

Φίλιπ Ζινκερνάγκελ

i

©intime

Ο Ζινκερνάγκελ που ποτέ δεν διέγραψε τον Ολυμπιακό

Η περίπτωση του Φιλίπ Ζινκερνάγκελ, είναι ξεχωριστή για την ομάδα του Ολυμπιακού.

Ο Δανός άσος, ήρθε το καλοκαίρι του 2022 στους «ερυθρόλευκους» για να συνδράμει στην προσπάθεια της ομάδας να μπει στους ομίλους του Champions League. Στον Πέδρο Μαρτίνς φαινόταν απαραίτητος, είχε ακολουθήσει και την προετοιμασία άλλωστε, ήταν πιο μπροστά από όλα τα νέα πρόσωπα που ήρθαν. 

Στο ντεμπούτο του, σκόραρε στο Ισραήλ απέναντι στην Μακάμπι Χάιφα. Γκολ είχε βρει και στην Μπρατισλάβα, στα προκριματικά του Europa League στη συνέχεια. Πρόλαβε να κάνει επτά ματς με τους Πειραιώτες, να σημειώσει αυτά τα δύο γκολ. Σε όλα ήταν βασικός, αλλά όλα άλλαξαν στο πρώτο και μοναδικό του ματς στην Superleague. Ο Δανός το συζήτησε με τον Κορμπεράν, ο Ισπανός τεχνικός δεν έδειξε να «καίγεται» για την παραμονή του κι έτσι αποφάσισε να συνεχίσει στην Σταντάρ Λιέγης με τη μορφή του δανεισμού. Πηγαίνει μια χαρά στο Βέλγιο, η Σταντάρ θέλει και να τον κρατήσει, αλλά η περίπτωσή του θα επανεξεταστεί για τα καλά.

 Στοιχεία που έχει ο Ζινκερνάγκελ, έλειψαν από την ομάδα. Ένας εξτρέμ με καλή φυσική κατάσταση, πίεση ψηλά, κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Μπορούσε να πλασαριστεί μια χαρά στην αντίπαλη περιοχή, προφανώς έπεσε και αυτός… θύμα της όλης κατάστασης που δημιουργήθηκε από το καλοκαίρι του 2022 στον Ολυμπιακό. Στη διάρκεια της σεζόν, οι δεύτερες σκέψεις υπήρξαν ουκ ολίγες φορές. 

Μέσα στον Ολυμπιακό, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πολύ στον Δανό άσο και θέλουν να του δώσουν μια ακόμη ευκαιρία. Η επιστροφή του το καλοκαίρι δεν είναι μακρινό σενάριο, κάθε άλλο. Σίγουρα θα πρέπει να εξαρτηθεί από τον προπονητή που θα αναλάβει το τι θα γίνει, αυτός θα αποφασίσει για όλους τους δανεικούς

Ο Ζινκερνάγκελ πάντως, δεν διέγραψε ποτέ τον Ολυμπιακό. Ναι, είχε στεναχωρηθεί που ουσιαστικά ο Κορμπεράν του έδειξε την πόρτα της εξόδου, αλλά ακόμη και τον Δεκέμβρη, σε εκείνο το φιλικό στην Ισπανία ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Σταντάρ Λιέγης, τα είπε μια χαρά με τους πρώην συμπαίκτες του και άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής και πάλι στην Ελλάδα. 

Αυτό θα φανεί σε μεγάλο βαθμό το επόμενο διάστημα και όσο η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι έχει να προσφέρει, τόσο πιο πιθανό είναι να φορέσει ξανά τη φανέλα του Ολυμπιακού