Πόσο καιρό θα μείνει κλειστό το ΟΑΚΑ
i

©intime

Πόσο καιρό θα μείνει κλειστό το ΟΑΚΑ

Sportal newsroom 10:28 - 01.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:41 - 01.10.2023

Πολλά είναι τα σενάρια για το διάστημα που θα μείνει κλειστό το ΟΑΚΑ και το Ποδηλατοδρόμιο με τα ρεπορτάζ να κάνουν λόγω ακόμα και για ένα χρόνο.

Σοκ έχει προκαλέσει την ελληνική αθλητική και όχι μόνο κοινωνία η απόφαση για το κλείσιμο του ΟΑΚΑ και του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου έπειτα από το πρόβλημα που εντοπίστηκε στη στατικότητα του στεγάστρου Καλατράβα. Συγκεκριμένα το βράδυ της Παρασκευής (30/9) η διοίκηση του σταδίου πήρε την απόφαση να μπει λουκέτο τόσο στο ποδοσφαιρικό γήπεδο όσο και στο Ποδηλατοδρόμιο, με αφορμή το πρόβλημα σταθερότητας στα δύο σκέπαστρα.

Φυσικά το κύριο ερώτημα που έχουν όλοι στο μυαλό τους δεν είναι άλλο από το χρονικό διάστημα που θα μείνουν κλειστά τα δύο στάδια. Ξεκάθαρα απάντηση όμως δεν υπάρχει. Η δεύτερη μελέτη αναμένεται να ξεκινήσει πολύ σύντομα και στην περίπτωση που επαληθεύσει την πρώτη τότε στην καλύτερη των περιπτώσεων θα μείνουν κλειστά για δύο μήνες, χωρίς όμως να αποκλείεται το ενδεχόμενο ακόμα και για ένα χρόνο.

Τις επόμενες ημέρες θα ελεγχθούν οι ενώσεις, οι συγκολλήσεις, η αντοχή των υλικών και τα περιθώρια ασφάλειας του έργου. Αυτό γιατί το στέγαστρο Καλατράβα είναι εκτεθειμένο εδώ και 19 χρόνο στα καιρικά φαινόμενα. Έχει καταπονηθεί από το χιόνι, το χαλάζι, και τους θυελλώδεις ανέμους.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση:

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα για το ακριβές διάστημα αλλά προσέθεσε πως: «Αυτό όμως που μπορούμε να πούμε είναι ότι ό,τι κι αν χρειαστεί το ΟΑΚΑ θα επαναλειτουργήσει. Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Είναι το εμβληματικό στάδιο της χώρας μας, είναι η καρδιά του αθλητισμού, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, θα βάλουμε όλα τα δυνατά μας για να επαναλειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν με μία προϋπόθεση: θα επαναλειτουργήσει με απόλυτα ασφαλή τρόπο.

«Η μελέτη είναι αρκετά μεγάλη. Εμπεριέχονται στοιχεία τα οποία δεν θέλω να αναπτύξω γιατί δεν ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή τον κόσμο ιδιαίτερα. Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι η αντίδραση της κυβέρνησης που με υπεύθυνο τρόπο, ακαριαία, λειτούργησε υπέρ των φιλάθλων, των αθλητών και του αθλητικού κόσμου γενικότερα. Αυτό έχει σημασία, όλα τα υπόλοιπα είναι ζήτημα επαναξιολόγησης της μελέτης από το ΤΕΕ»