Κυρίαρχος στην Κρήτη ο Άρης, επιβλήθηκε με άνεση του ΟΦΗ και «κλειδώνει» την εξάδα
i

Παίκτες Αρη/@intime

Κυρίαρχος στην Κρήτη ο Άρης, επιβλήθηκε με άνεση του ΟΦΗ και «κλειδώνει» την εξάδα

Αλέξης Σαββόπουλος 21:30 - 20.02.2023 / Ανανεώθηκε: 21:55 - 20.02.2023

«Διπλό» που του εξασφαλίζει σε μεγάλο ποσοστό την παρουσία του στα playoffs πέτυχε ο Άρης επικρατώντας με σκορ 3-0 του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ».

Τέλος στο αρνητικό σερί των τελευταίων αγώνων έβαλε ο Αρης, κερδίζοντας τον ΟΦΗ με 0-3 στο παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής της Super League και ταυτόχρονα κατοχύρωσε - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - την παρουσία του στα playoffs, πλησιάζοντας τον Βόλο στον ένα πόντο. 

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Λούκας Ρουπ, o οποίος εξελίχθηκε στον άσσο που έβγαλε από το μανίκι του ο Τόλης Τερζής. Ο Γερμανός, στην πρώτη του παρουσία ως βασικός, άνοιξε το σκορ στο 10΄ και δημιούργησε το δεύτερο στο 30΄ βάζοντας από το πρώτο ημίχρονο τις βάσεις για την επικράτηση του Άρη. 

Η ομάδα του Έλληνα τεχνικού ήταν κυρίαρχη σε αυτό το διάστημα και πέρα από τα δυο τέρματα, είχε δοκάρι με τον Νταρίντα και άλλες δυο κλασσικές ευκαιρίες με τον Καμαρά, για να αυξήσει κι άλλο το δείκτη του σκορ. Ο ΟΦΗ, μάλλον επηρεασμένος απο το ότι βρεθηκε σχετικά νωρίς με δυο γκολ πίσω στο σκορ, δεν κατάφερε να απειλήσει καθόλου. 

Ο Νταμπράουσκας αποφάσισε να ρισκάρει στο δεύτερο μέρος - μην έχοντας να χάσει και πολλά πράγματα - αλλάζοντας τη διάταξη, όμως στάθηκε άτυχος. Η μια από τις αλλαγές του, ο Φελίπε, τραυματίστηκε μετά από πέντε λεπτά στο γήπεδο και αντικαταστάθηκε από τον Μοσκέρα. 

Ήταν φανερό όμως ότι πατούσε καλύτερα στο γήπεδο η ομάδα του, αφού ο Αρης προφανώς… με το μαξιλάρι του 0-2 του πρώτου ημιχρόνου έδωσε χώρους και μπάλα στον ΟΦΗ και επιδίωξε να πετύχει ένα τρίτο γκολ στο ανοικτό γήπεδο. 

Αν στο 62΄ ο Μοσκέρα μείωνε, εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος του Ετέμπο ή λίγο αργότερα ο Μπάκιτς με ένα ωραίο σουτ, ίσως έβαζε πίεση στον Αρη που απλά διαχειρίστηκε το ματς ως το τέλος χάνοντας ευκαιρίες με Καμαρά και Νταρίντα, βάζοντας το... κερασάκι στην τούρτα με ένα τρίτο γκολ απο τον Ιτούρμπε

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Άρης μπήκε πολύ δυναμικά στο ματς και έθεσε ουσιαστικά τις βάσεις της νίκης του στο πρώτο ημίχρονο με τα δυο γκολ που σημείωσε και την υπεροχή του στο χώρο του κέντρου. Στην επανάληψη, οπισθοχώρησε αρκετά, έδωσε χώρους στον ΟΦΗ τους οποίους όμως η ομάδα της Κρήτης δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί.   

MVP: Φοβερά τα τρεξίματα του Νταρίντα και του Ματέο αλλά ο Λούκας Ρουπ παίρνει δίκαια τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του Αρη αφού με το γκολ που σημείωσε στο δέκατο λεπτό ανοίγοντας το σκορ και την ασιστ στο δεύτερο του Νταρίντα στο 3ο΄, έβαλε τις βάσεις για την επικράτηση της ομάδας από το πρώτο ημίχρονο   

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Αλλαγή στη διάταξη από τον Απόστολο Τερζή με 4-3-3 και τον Γερμανό, Ρουπ να κάνει ντεμπούτο βασικός σε ρόλο εσωτερικού μέσου μαζί με τον Νταρίντα και το Ετέμπο μοναδικό… κόφτη. Επιστροφή στο βασικό σχήμα και για τον Πίρσμαν που πήρε τη θέση του Μαζικού ενώ ο Ματέο αυτή του Ιτούρμπε. Η απουσία του τιμωρημένου Πασαλίδη ανάγκασε τον Νταμπράουσκας να… βαφτίσει στόπερ τον Θοράρινσον δίπλα σε Γιαννούλη και Βούρο. Ο Λιθουανός τεχνικός εγκατέλειψε την τριάδα στην άμυνα με την έναρξη της επανάληψης   

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Δέκα συνεχόμενα παιχνίδια συμπληρώθηκαν με το σημερινό που ο Αρης δεν χάνει απο τον ΟΦΗ. Τελευταία φορά που επικράτησε η ομάδα της Κρήτης ήταν το Δεκέμβριο του 2019.  

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH: Τον Ατρόμητο στο Κλεάνθης Βικελίδης υποδέχεται ο Αρης την επόμενη αγωνιστική με στόχο να… κλειδώσει την εξάδα. Ο ΟΦΗ απο την άλλη πηγαίνει να αγωνιστεί στην έδρα του Ιωνικού.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς - Βούρος, Γιαννούλης (81΄ Γιοχού), Τοράρινσον – Λάρσον (72΄ Μπιφουμά), Μεγιάδο, Ντιουσέ (46΄ Φελίπε- 52΄ Μοσκέρα), Μπαλογιάννης (46΄ Τσιλιανίδης), Μπάκιτς - Τοράλ, Ντίκο 

Άρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα - Οντουμπάτζο, Ενκουλού, Μπράμπετς, Πίρσμαν – Ετέμπο, Νταρίντα (78΄ Χριστοδουλόπουλος), Ρουπ (59΄Ντουκουρέ) - Μ. Γκαρσία (78΄ Εμπακατά), Πάλμα (59΄ Ιτούρμπε), Καμαρά (88΄ Νταμπό).