Από ποδοσφαιρικό... παιδί του Άρη σε «σανίδα σωτηρίας» της Σαουθάμπτον
i

Ρουμπέν Σελές / Robin Jones/Getty Images

Από ποδοσφαιρικό... παιδί του Άρη σε «σανίδα σωτηρίας» της Σαουθάμπτον

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:58 - 17.02.2023 / Ανανεώθηκε: 17:03 - 17.02.2023

Η Σαουθάμπτον αποφάσισε να συνεχίσει την προσπάθεια παραμονής στην Premier League, με έναν άνθρωπο που στο παρελθόν αποτέλεσε βοηθός προπονητής στον Άρη.

Η Σαουθάμπτον δεν διανύει την καλύτερη περίοδο της ιστορίας, αφού βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και κινδυνεύει με υποβιβασμό. Αυτό οδήγησε στην απόλυση του μέχρι πρότινος προπονητή της ομάδας Nέιθαν Τζόουνς, ο οποίος άντεξε στον πάγκο της για 14 παιχνίδια από τον περασμένο Νοέμβριο.

Αμέσως ο σύλλογος τον αντικατέστησε με τον υπηρεσιακό Ρουμπέν Σελές, ο οποίος πιθανότατα θα την καθοδηγήσει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Ο ίδιος, λοιπόν, καλείται να βοηθήσει το κλαμπ, έχοντας ως πρώτη του αποστολή εκείνη κόντρα στην Τσέλσι η οποία όπως μεταφέρει το Sky Sports θα κρίνει πολλά.

Η σκέψη των ανθρώπων του συλλόγου είναι να κρατήσουν τον Ισπανό μέχρι το τέλος της χρονιάς και από κει και έπειτα να αποφασίσουν το μέλλον του, ούτως ώστε να αποφύγουν ρίσκα που δεν χρειάζονται. Μάλιστα, οι ίδιοι επισκέφθηκαν την πρώτη του προπόνηση και έμειναν αρκετά ικανοποιημένοι από τον τρόπο που δούλευε και κάπως έτσι ο 39χρονος μετατράπηκε σε... σανίδα σωτηρίας.

«Λιθαράκι» σε όλο αυτό φαίνεται να έχει βάλει και ο Άρης, αφού η ομάδα της Θεσσαλονίκης... ανέθρεψε τον Σελές στα ποδοσφαιρικά του νιάτα. Για αρχή, οι «κίτρινοι» αποτέλεσαν την πρώτη δουλειά του Ισπανού, ο οποίος σε ηλικία - τότε - 25 ετών έγινε μέλος στο τεχνικό επιτελείο έχοντας ρόλο γυμναστή. Ωστόσο δεν έμεινε εκεί αφού μετά το πέρασμα του από τα «τσικό» της Βιγιαρεάλ επέστρεψε στην Ελλάδα, με μεγαλύτερο ρόλο.

Ο Σελές γύρισε ως βοηθός προπονητή της ομάδας από την Μακεδονία, σε μία χρονιά όπου τέσσερις προπονητές βρέθηκαν στον πάγκο του Κλεάνθης Βικελίδης. Ο νεαρός - τότε - κόουτς συγκεκριμένα συνεργάστηκε με του Μάνουελ Μασάδο, Μικάλ Πρόμπιερζ, Σάκη Τσιώλη και Γιάννη Μιχάλιτσο. Εντούτοις, η σεζόν δεν είχε αίσιο τέλος για τον Άρη, αφού το κλαμπ κατέλαβε τη δέκατη θέση του πρωταθλήματος έπειτα από αφαίρεση βαθμών. Αφορμή στάθηκε η ρίψη αντικειμένων στην Χρυσούλα Κουρομπίλια κατά τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.