Κλάτενμπεργκ: «Οι διαιτητές της Premier League φοβούνται εξαιτίας του VAR»

Μαρκ Κλάτενμπεργκ

i

© Intime

Κλάτενμπεργκ: «Οι διαιτητές της Premier League φοβούνται εξαιτίας του VAR»

Κώστας Τόπας 15:33 - 17.02.2023

Ο άλλοτε αρχιδιαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ κλήθηκε να μιλήσει για το VAR, τονίζοντας πως η τεχνολογία στο ποδόσφαιρο έχει δημιουργήσει στη νέα γενιά διαιτητών της Premier League φόβο λήψης αποφάσεων.

Εδώ και μερικές ημέρες, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ αποτελεί παρελθόν από το πόστο του αρχιδιαιτητή στην Αίγυπτο. Οι ιθύνοντες του αιγυπτιακού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένοι από την προσφορά του Σκωτσέζου, με αποτέλεσμα η συνεργασία τους να φτάσει στο τέλος της.

Ο άλλοτε αρχιδιαιτητής του ελληνικού πρωταθλήματος, πέρασε 13 χρόνια ως ρέφερι στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας και σε δηλώσεις του θέλησε να τονίσει ότι η νέα τεχνολογία επηρέασε τις δικές του επιδόσεις στην Κίνα, λέγοντας μεταξύ άλλων πως έχει εντοπίσει τον ίδιο «φόβο» και στην Premier League. 

Ο Κλάτενμπεργκ δεχόταν απειλές για τη ζωή του - Ο πρόεδρος της Ζάμαλεκ τον αποκαλούσε ομοφυλόφιλο
REST OF THE WORLD

14:58 - 25.01.2023

Ο Κλάτενμπεργκ δεχόταν απειλές για τη ζωή του - Ο πρόεδρος της Ζάμαλεκ τον αποκαλούσε ομοφυλόφιλο

Ο πρώην διαιτητής της Premier League κι αρχιδιαιτητής του ελληνικού πρωταθλήματος, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Αίγυπτο μετά από απειλές που δέχθηκε για τη ζωή του.

Ο 47χρονος πρώην ρέφερι ανέφερε πως όταν κλήθηκε να γίνει επαγγελματίας διαιτητής στην Κίνα, διαπίστωσε ότι ο τρόπος που διαχειριζόταν ένα ματς, είχε αλλάξει σημαντικά λόγω της νέας τεχνολογίας, γεγονός που τον έκανε να αμφισβητήσει τον ίδιο του τον ρόλο.

«Το VAR προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα. Μου συνέβη όταν πήγα στην Κίνα. Άρχισα να μη διαιτητεύω. Βασίστηκα στο VAR. Μετά τον πρώτο μήνα, θα τα παρατούσα, λέγοντας "Τι κάνω;". Έχασα την βασική μου ικανότητα να παίρνω μια απόφαση. Ως διαιτητής, έπαιρνες αποφάσεις σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Ήμουν τόσο άνετος σε αυτό.Θα μπορούσα να έχω χρειαστεί το VAR μερικές φορές, αλλά όχι στο βαθμό που το χρησιμοποιούν τώρα. Φοβόμουν να πάρω μια απόφαση. Βλέπω αυτούς τους διαιτητές τώρα, υπάρχει ένας φόβος και φοβούνται να πάρουν μια απόφαση. Όταν φοβάσαι δεν παίρνεις καμία. Και τότε ούτε το VAR παίρνει μια απόφαση», ανέφερε χαρακτηριστικά στους Footy Accumulators, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ.