Διαστημικός Χάαλαντ: Εφτασε τα 26 γκολ σε 22 ματς και έπιασε στην κορυφή τον Αγουέρο

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

Έρλινγκ Χάαλαντ/©Photo by Julian Finney/Getty Images/Ideal Images

Διαστημικός Χάαλαντ: Εφτασε τα 26 γκολ σε 22 ματς και έπιασε στην κορυφή τον Αγουέρο

Κώστας Τόπας 08:27 - 16.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:13 - 16.02.2023

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ βρήκε γι' ακόμη μία αγωνιστική δίχτυα, έφτασε τα 26 γκολ στη φετινή Premier League και έπιασε σε μία καθόλα τιμητική κορυφή τον Σέρχιο Αγκουέρο.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ συνεχίζει να καταρρίπτει τα ρεκόρ με τη Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League, από τότε που εντάχθηκε στην ομάδα την περασμένη καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Έχει σκοράρει 32 γκολ σε 30 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις στην πρώτη του σεζόν στο Νησί και το βράδυ της Τετάρτης (15/02) έγραψε ιστορία.

Αυτή τη φορά, ο Νορβηγός αστέρας σκόραρε κόντρα στην Άρσεναλ στο «Εμιρεϊτς», διαμορφώνοντας το τελικό 3-1. Ετσι έφτασε τα 32 τέρματα με τους Πολίτες σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ αν επικεντρωθεί κανείς στην Premier League, εκεί τα νούμερά του προκαλούν ακόμα μεγαλύτερο ίλιγγο.

Κι αυτό διότι, έχει βρει 26 φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα σε 22 ματς πρωταθλήματος. Τα περισσότερα που έχει πετύχει ποτέ ένας παίκτης των πολιτών σε μία σεζόν στο αγγλικό πρωτάθλημα, πιάνοντας στην κορυφή τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της ομάδας, Σέρχιο Αγουέρο, που είχε σταματήσει στα 26 γκολ τη σεζόν 2014-15.

Αυτή τη φορά ο Χάαλαντ όχι μόνο έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει το ρεκόρ του πρώην Αργεντινού επιθετικού, αλλά και να το συντρίψει αφού μπροστά του υπάρχουν ακόμα 15 αναμετρήσεις μέχρι το φινάλε της Premier League.