Η Μάντσεστερ Σίτι πήγε στο Έμιρεϊτς και «δήλωσε» στην Άρσεναλ πως τα ψέματα τέλειωσαν (1-3)

Η Μάντσεστερ Σίτι πήγε στο Έμιρεϊτς και «δήλωσε» στην Άρσεναλ πως τα ψέματα τέλειωσαν (1-3)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:30 - 15.02.2023 / Ανανεώθηκε: 23:37 - 15.02.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι με σκληρό τρόπο έδειξε στην Άρσεναλ ποιος είναι το... αφεντικό της Premier League, επικρατώντας στο Έμιρεϊτς με 1-3, στο εξ αναβολής ντέρμπι του πρωταθλήματος.

H Mάντσεστερ Σίτι ήταν... κυνική κόντρα στην Άρσεναλ (3-1) και διέφυγε με σημαντικό τρίποντο από το «Έμιρεϊτς», μέσω του οποίου σκαρφάλωσε - προσωρινά - στην κορυφή της Premier League. Ωστόσο, με ματς λιγότερο, οι «κανονιέρηδες» έχουν την ευκαιρία να ξαναβρεθούν στη πρώτη θέση και να αποκτήσουν προβάδισμα τριών πόντων.

To πρώτο ημίχρονο μπορεί να μην ξεκίνησε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, εντούτοις γρήγορα… πήρε μπρος και μέχρι τη λήξη του 45λεπτου είχαν μπει ήδη δύο τέρματα. Την αρχή έκανε η φιλοξενούμενη, η οποία εκμεταλλεύτηκε το φθηνό λάθος του Τομιγιάσου. Το κακό γύρισμα του οδήγησε την μπάλα στον Ντε Μπρόινε, ο οποίος με τρομερή λόμπα κρέμασε τον Ράμσντεϊλ για το 0-1, στο 24’. 

Από εκεί και έπειτα η Άρσεναλ πίεσε για την ισοφάριση και είχε αρκετές ευκαιρίες να το κάνει. Σε μία από αυτές ήρθε το πέναλτι για την γηπεδούχο, με τον Έντερσον να «γκρεμίζει» τον Ενκετιά και τον Σάκα να κάνει το 1-1, στο 42’, από τα 11 μέτρα. Η Μάντσεστερ Σίτι απάντησε εκ νέου σε αυτή την επιθετικότητα, αφού η καρφωτή κεφαλιά του Ρόδρι κατέληξε στο δοκάρι, λίγα λεπτά πριν την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός παρέμεινε σε υψηλές στροφές, με την Άρσεναλ να μπαίνει δυναμικότερα από την αντίπαλο της. Όμως γρήγορα είδε τον Χάαλαντ να την σοκάρει, αφού ο Νορβηγός κέρδισε πέναλτι στο 57’. Για καλή τύχη των «κανονιέρηδων» αυτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ, εντούτοις ακολούθησαν δύο σημαντικές φάσεις για τους πολίτες που εν τέλει δικαιώθηκαν από τον Γκρίλις.

Σε μία υποδειγματική επίθεση για τους φιλοξενούμενους η μπάλα έφτασε στον Βρετανό και εκείνος ανενόχλητος, στο 72’, έκανε το 1-2. Όμως οι ίδιοι δεν σταμάτησαν εκεί και ξανά με μία άψογη ομαδική ενέργεια καθάρισαν το ματς, χάρη στο γκολ του Έρλινγκ Χάαλαντ δέκα λεπτά αργότερα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο τρίλεπτο φωτιά πριν το δεύτερο γκολ της Σίτι. Εκεί οι πολίτες έδειξαν πως δεν θέλουν τίποτε λιγότερο από τη νίκη και με απανωτά χτυπήματα στην άμυνα του Αρτέτα ήρθε το 1-2. Από εκεί και έπειτα όλα ήταν θέμα διαχείρισης

MVP: Ο Χάαλαντ! Πανταχού παρών στις επιθέσεις της ομάδας του και σωτήριος για εκείνη, αφού με το σκορ στο 1-2 όλα ήταν ανοιχτά. Ο Νορβηγός όμως «καθάρισε» για το κλαμπ του με το τέρμα που πέτυχε.

TO ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Για 11η συνεχόμενη φορά η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε της Άρσεναλ όσον αφορά το πρωτάθλημα. Αυτό μεταφράζεται το χειρότερο σερί των κανονιέρηδων, κόντρα σε αντίπαλο από την Premier League.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο δάσκαλος νίκησε τον μαθητή. Η Άρσεναλ μπορεί να είχε την κατοχή στο ματς, εντούτοις η Σίτι ήταν αυτή που έμεινε στην ουσία. Όλες της οι επιθέσεις ήταν καλύτερες από εκείνες των «κανονιέρηδων» και αυτό φάνηκε στο τελικό αποτέλεσμα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Η Μάντσεστερ Σίτι ταξιδέυει στο Νότγχαμ όπου θα αντιμετωπίσει την Φόρεστ (18/2). Από την άλλη η Άρσεναλ θα έχει δυσκολότερο εμπόδιο, αφού καλείται να προσπεράσει το εκτός έδρας εμπόδιο της Άστον Βίλα (18/2)