Premier League: Συνάντηση για το VAR και πιθανές… καρατομήσεις
i

Άρσεναλ - Μπρέντφορντ/©Photo by Clive Mason/Getty Images/Ideal Images

Premier League: Συνάντηση για το VAR και πιθανές… καρατομήσεις

Sportal newsroom 12:30 - 13.02.2023 / Ανανεώθηκε: 12:30 - 13.02.2023

«Κατσάδα» του αρχιδιαιτητή Χάουαρντ Γουέμπ στους ρέφερι της Premier League, μετά τα κραυγαλέα λάθη που έκαναν οι διαιτητές VAR στους αγώνες της Άρσεναλ - Μπρέντφορντ και της Κρίσταλ Πάλας - Μπράιτον.

Πέρυσι ο Χάουαρντ Γουέμπ έγινε ο νέος αρχιδιαιτητής στην Αγγλία, όμως τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της δουλειάς τους δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά κι απ΄ό,τι φαίνεται έχει μπροστά του αρκετή δουλειά προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στην Premier League. Κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με το κομμάτι του VAR, κάτι που φάνηκε και από τα σημαντικά λάθη που έγιναν στις αναμετρήσεις της Άρσεναλ με την Μπρέντφορντ και της Μπράιτον με την Κρίσταλ Πάλας.

Στον αγώνα του «Emirates», ο διαιτητής VAR, Λι Μέισον, δεν κατάφερε να βάλει… ούτε γραμμές στη διάρκεια ελέγχου στη φάση κατά την οποία ισοφάρισε σε 1-1 η Μπρέντφορντ, με την Άρσεναλ να διαμαρτύρεται -ορθώς κατά πάσα πιθανότητα- για οφ σάιντ στο ξεκίνημα της προσπάθειας των φιλοξενούμενων.

Στο «Σέλχαρστ Παρκ», εξίσου σημαντική ήταν η γκάφα του Τζον Μπρουκς, ο οποίος σε τέρμα που σημείωσε η Μπράιτον και έγινε έλεγχος για πιθανό οφ σάιντ, τοποθέτησε την γραμμή σε λάθος αμυντικό (!), με αποτέλεσμα το τέρμα που σημείωσαν οι «γλάροι» να ακυρωθεί.

Μετά από αυτά τα περιστατικά, ο Γουέμπ κάλεσε σε συνάντηση όλους τους διαιτητές και τους βοηθούς της Premier League με σκοπό να τους τα… ψάλλει προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικά νέες καταστροφικές αποφάσεις. Επίσης, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον Τύπο της Αγγλίας, μοιάζει αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να τιμωρηθούν Μέισον και Μπρουκς, προς παραδειγματισμό των υπολοίπων.