Οι άγνωστες ιστορίες του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη

Κωνσταντίνος Κουλιεράκης

i

©intime

Οι άγνωστες ιστορίες του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη

Μάνος Τσαλγατίδης 08:23 - 12.10.2023 / Ανανεώθηκε: 08:23 - 12.10.2023

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης έχει ένα μεγάλο backstory στον ΠΑΟΚ.

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης είναι ένα από τα πρόσωπα των τελευταίων ημερών για τον ΠΑΟΚ, με τον 19χρονο κεντρικό αμυντικό να είναι ο σκόρερ του νικηφόρου γκολ των «ασπρόμαυρων» κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ενώ μετά το παιχνίδι τα ιταλικά ΜΜΕ μιλούσαν για ενδιαφέρον της Μίλαν και της Τορίνο για τον διεθνή ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου.

Άλλωστε, δεν είναι μυστικό πως στην Τούμπα βρέθηκαν αρκετές ομάδες προκειμένου να τον παρακολουθήσουν (Φιορεντίνα, Βέρντερ Βρέμης, Λειψία, Στουγκάρδη), ενώ κόντρα στη Χάιντουκ είχε ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη και σκάουτ της Μίλαν.

Η ιστορία του Κουλιεράκη και του ΠΑΟΚ έχει αρκετές μικρές και ενδιαφέρουσες ιστορίες. Όλα ξεκίνησαν το 2017, όταν τρεις φορές κλείστηκε τότε το ραντεβού και τις τρεις δεν έγινε εφικτή η συνάντηση. Την τέταρτη, στις 4 Μαϊου του 2017, ανέβηκε τελικά στην Θεσσαλονίκη για να τον αξιολογήσουν οι προπονητές του PAOK Academy.

Κι όμως λίγο έλειψε αυτό το wonderkid της άμυνας του Δικεφάλου να μην ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, καθώς η μαμά του δεν ήθελε να ασχοληθεί ο γιος με το συγκεκριμένο άθλημα, καθότι φοβόταν, τον έστειλε και τένις, τον έστειλε και στο κολυμβητήριο, μα πάντα κάτι γινόταν και ως δια μαγείας ο μικρός τότε Κωνσταντίνος δεν πήγαινε. Ο μπαμπάς του, ποδοσφαιριστής σε ερασιτεχνικό επίπεδο, ενέδωσε τελικά και τον πήγε στην ακαδημία Δόξα Calcetto.

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι πως Κωνσταντίνος Κουλιεράκης ήταν επιτελικός μέσος, ωστόσο οι προπονητές του στον ΠΑΟΚ στα 14 του, τον γύρισαν πίσω στη θέση του αμυντικού χαφ και ως παίκτης της Κ17 τη σεζόν 2018-19 έγινε στόπερ. Εκ των υστέρων, προφανώς και εκ του αποτελέσματος, παραδέχεται πως του αρέσει η θέση του κεντρικού αμυντικού.

Μια ιστορία που ο ίδιος δεν ξεχνάει είναι το πρώτο του... ατόπημα όπως λέει, που τελικά ωστόσο έκλεισε με γκολ κόντρα στην Κ19 του Παναθηναϊκού! Ήταν παίκτης της Κ19 με προπονητή τον Στέλιο Μαλεζά. Ένα λάθος στο ξυπνητήρι και είχε στη διάθεσή του μόλις ένα τέταρτο για να βρίσκεται στο λεωφορείο της ομάδας για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό (3-3) στη Σουρωτή.

Λόγω της αργοπορίας, πρόλαβε να πάρει μαζί του ένα ζευγάρι παπούτσια κι επειδή ότι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει στραβά, στο δεκάλεπτο του αγώνα σκίστηκε το παπούτσι και συνέχισε με αυτό και την κάλτσα να εξέχει. Στη διακοπή του ημιχρόνου βρήκε το μοναδικό διαθέσιμο παπούτσι, που ήταν δύο νούμερα μεγαλύτερο. Ένα άσπρο κι ένα μαύρο παπούτσι, λοιπόν για το υπόλοιπο του αγώνα. Γεγονός που δεν τον εμπόδισε ωστόσο, να πετύχει το πρώτο του γκολ με την Κ19.

Και φυσικά μια ακόμα ιστορία του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη είναι αυτή της πρώτης του προετοιμασίας με τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος έδινε φιλικό παιχνίδι στην Ολλανδία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας. Εκεί βρίσκονταν άνθρωποι της Μπορούσια Ντόρτμουντ και του Άγιαξ. Οι Γερμανοί ρώτησαν για την τιμή του αριστεροπόδαρου στόπερ και τότε ο πρώην τεχνικός διευθυντής των «ασπρόμαυρων», Ζοσέ Μπότο απάντησε πως κοστολογείται 15 εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια, από τότε οι απαιτήσεις του Δικεφάλου σαφώς αυξήθηκαν.