Οι Βραζιλιάνοι μνημόνευσαν τον ύμνο τον Ολυμπιακού και τη σύνδεση του με τον Πελέ
i

Ο Πελέ με φανέλα Ολυμπιακού / © Intime

Οι Βραζιλιάνοι μνημόνευσαν τον ύμνο τον Ολυμπιακού και τη σύνδεση του με τον Πελέ

Sportal newsroom 22:35 - 16.01.2023 / Ανανεώθηκε: 22:44 - 16.01.2023

Με αφορμή τον θάνατο του Πελέ, η «Diario» έκανε ένα μίνι αφιέρωμα στον ύμνο του Ολυμπιακού και την αναφορά στον παίκτη - θρύλο της Βραζιλίας.

Ο Πελέ μπορεί να έχασε τη μάχη για τη ζωή εδώ και αρκετές μέρες, όμως το όνομα του ήταν τόσο «γιγάντιο» και δεν ξεχνιέται εύκολα. Πολλά είναι τα άρθρα τα οποία αφορούν τον «Βασιλιά» και ένα από αυτά εμπλέκει και τον Ολυμπιακό.

Πώς ο «μεταμορφωτής» Κάρλος Κορμπεράν πυροδότησε... επανάσταση στην Γουέστ Μπρομ (vids)
REST OF THE WORLD

12:27 - 16.01.2023

Πώς ο «μεταμορφωτής» Κάρλος Κορμπεράν πυροδότησε... επανάσταση στην Γουέστ Μπρομ (vids)

O Kάρλος Κορμπεράν τους τελευταίους τέσσερις μήνες βρίσκεται στο Νησί, έχοντας αναλάβει τα ηνία της Γουέστ Μπρομ, την οποία έχει καταφέρει να βάλει σε τροχιά Play Off από εκεί που έδινε μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.

Η γνωστή ιστοσελίδα «Diario» ανήρτησε ένα αφιέρωμα για τον ύμνο των «ερυθρόλευκων», με αφορμή την αναφορά του τραγουδιού στον βραζιλιάνο σούπερ σταρ.

«Ο Ολυμπιακός, ένας από τους σημαντικότερους συλλόγους στην Ελλάδα, έχει στον επίσημο ύμνο του την Σάντος και τον Πελέ. Και όλα αυτά γιατί η ομάδα της Βραζιλίας έκανε περιοδεία στην Ευρώπη το 1961 και στις 4 Ιουλίου εκείνης της χρονιάς, αντιμετώπισε τους Πειραιώτες στο γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης.

 Το αποτέλεσμα; Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να νικήσουν την ομάδα του Σάο Πάολο με 2-1, ακόμα και με τον Βασιλιά του Ποδοσφαίρου στο γήπεδο», ανέφερε μεταξύ άλλων το κείμενο.