Οι πυροσβέστες στο γήπεδο: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Acropolis Firecup 2024

Oι ομάδες της Αθλητικής Ένωσης Πυροσβεστών

i

© Sportal.gr

Οι πυροσβέστες στο γήπεδο: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Acropolis Firecup 2024

Για μία ακόμα χρονιά πυροσβέστες από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο, με αφορμή το τουρνουά Acropolis Firecup 2024 που διοργανώνεται από την ΑΕΠΕ.

Το πρωί της Παρασκευής (5/4) πυροσβέστες από όλο το πανελλήνιο αλλά και την Κύπρο συγκεντρώθηκαν στο Μοσχάτο και το δημοτικό γήπεδο, αφήνοντας πίσω τους για λίγο μάνικες, φωτιές και κατασβέσεις. Οκτώ ομάδες από την Αθλητική Ένωση Πυροσβεστών Ελλάδας αναμετρήθηκαν μεταξύ τους για το Acropolis Firecup 2024 το οποίο φιλοξενήθηκε στην πόλη των νοτίων προαστίων.

Βεβαίως αυτή δεν είναι η πρώτη συνάντηση των ομάδων αυτών, αφού η εν λόγω διοργάνωση διεξάγεται κάθε χρόνο. Μάλιστα, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΕΠΕ, Κώστας Ξηροκώστας, ο μόνος λόγος που σταμάτησε το τουρνουά ήταν ο κορονοϊός, ο οποίος και έβαλε στον «πάγο» όλες τις αθλητικές δραστηριότητες.

Όπως μας είπε αργότερα στην κάμερα, ο κοινός παρονομαστής για τη συνάντηση των παικτών είναι η πυροσβεστική, με το Acropolis Firecup 2024 αλλά και όλες τις προηγούμενες εκδόσεις να έχουν επίσης στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Όσο εκείνος παραχωρούσε δηλώσεις, στα δεξιά του και τα αριστερά του διεξάγονταν οι αγώνες οι οποίοι ήταν οκτώ επί οκτώ, με τους ποδοσφαιριστές - πυροσβέστες να ζουν έντονα τις στιγμές στο - συνθετικό - γρασίδι.

Παρά την ένταση, παρά τα νεύρα και παρά τις όποιες κοκορομαχίες, το τέλος βρήκε όλους τους πυροσβέστες ενωμένους να σφίγγουν τα χέρια τους. Το πρόγραμμα της Παρασκευής (5/4) περιλάμβανε τις αναμετρήσεις των προημιτελικών, των ημιτελικών και του τελικού. Στο τελευταίο ματς αγωνίστηκαν η 1η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων κόντρα στη Σχολή Δοκίμων Ανθυποπυραγών, με το ματς να λήγει 1-0.

Μία τρομερή κομπίνα έφερε τον Στέφανο Παναγιωτακόπουλο - παίκτη και πυροσβέστη της ΕΜΟΔΕ - σε ευνοϊκή θέση και εκείνος σούταρε για το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα. Ο ίδιος, παρέα με τον αρχηγό της ομάδας, Καριατλή Θάνο, τόνισαν από κοινού μιλώντας στο Sportal το πόσο αγαπούν το ποδόσφαιρο, ενώ ο πρώτος δεν έκρυψε την επιθυμία του για... μπουζούκια μόλις έκλεισε η κάμερα.

Tags: