Οι τρεις επαναστατικές αλλαγές που προτείνει ένας Γερμανός διαιτητής
i

Ο Πάτρικ Ίτριχ/ Screenshot, via Twitter

Οι τρεις επαναστατικές αλλαγές που προτείνει ένας Γερμανός διαιτητής

Πάνος Μαλακτάρης • 19:43 - 04.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Αν μη τι άλλο ρηξικέλευθες θα χαρακτηρίζαμε τις αλλαγές που προτείνει ο Πάτρικ Ίτριχ, διαιτητής της Bundesliga

Το ποδόσφαιρο αλλάζει. Οι καιροί δηλαδή αλλάζουν και μαζί τους όλο και περισσότερο αποχαιρετάμε το ποδόσφαιρο, όπως τουλάχιστον το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε τόσο εμείς οι 40+, όσο και οι μεγαλύτεροι από εμάς. Μία το VAR, μία τα cooling breaks, από την άλλη οι περισσότερες επιτρεπόμενες αλλαγές. Μέχρι και Μουντιάλ δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο φτάσαμε να δούμε, με προτάσεις για διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά 3ετία και άλλα «σοφά».

Οι 3 ιδέες ωστόσο που αναφέρει ο διαιτητής από το Αμβούργο σε συνέντευξή του σε έντυπο της Φρανκφούρτης, είναι τουλάχιστον....ιδιαίτερες. Πάμε να δούμε τι είχε να πει λοιπόν. Πρώτη του σκέψη, η μεταφορά της μπάλας σε απόσταση 17 μέτρων από την εστία σε κάθε φάουλ. «Όποτε γίνεται ένα φάουλ τακτικής, που ανακόπτει το ρυθμό, θα δίδεται φάουλ 17 μέτρα από την αντίπαλη εστία. Για να δούμε τότε, πόσα φάουλ θα κάνουν οι ομάδες;»

Η δεύτερη ιδέα του έχει να κάνει με όσους κάνουν «θέατρο» και προσπαθούν να εκμαιεύσουν κάποιο φάουλ. Σε αυτή την περίπτωση ο εκάστοτε «δράστης» θα βγαίνει εκτός αγώνα για 3 λεπτά! (πόλο θα γίνουμε, με καταστάσεις «με παίκτη παραπάνω»). «Πόσο συχνά θεωρείτε θα το κάνουν αυτό οι παίχτες όταν ξέρουν πως θα μείνουν έξω για 3 λεπτά;», αναρωτήθηκε. Ένα μικρό δίκιο βέβαια εδώ, του το δίνουμε. 

Εν συνεχεία, αν κάποιος προσβάλει/βρίσει διαιτητή, θα μένει εκτός αγώνα για 10 ολόκληρα λεπτά. Κι αν περικυκλώνεται ο διαιτητής μετά από μια απόφασή του από τους παίκτες, «μπαμ μπαμ, 3 κόκκινες και τελειώσαμε», δηλώνει με απίστευτη άνεση ο κύριος Ίτριχ.  Είναι γνωστή η ρήση περί των απόψεων και της πληθώρας αυτών. Απλώς, κατά την ταπεινή μας γνώμη, είναι παράλληλα απορίας άξιον το πώς άνθρωποι που υπηρετούν και υποτίθεται αγαπούν το ποδόσφαιρο, να προτείνουν τέτοια πράγματα. Γενικότερα λοιπόν, ας είμαστε προετοιμασμένοι για το τι έχουν να δουν τα μάτια μας γύρω από το άθλημα που μας χαρίζει τόσες συγκινήσεις.