Τέρας ψυχραιμίας ο Οκάμπος, «ψάρωσε» τον Πατρίσιο με no-look πέναλτι (vids)

Τέρας ψυχραιμίας ο Οκάμπος, «ψάρωσε» τον Πατρίσιο με no-look πέναλτι (vids)

Κώστας Τόπας 11:08 - 01.06.2023

Ο Λούκας Οκάμπος εκτέλεσε ένα από τα πιο εξωφρενικά πέναλτι, στον τελικό του Europa League κόντρα στη Ρόμα.

Απόλυτη κυρίαρχος του θεσμού, Σεβίλλη, χτύπησε για ακόμη μια φορά και σε μια χρονιά που βρέθηκε να... φλερτάρει με τον υποβιβασμό σήκωσε το έβδομο τρόπαιο, επικρατώντας της Ρόμα στη Βουδαπέστη έπειτα από έναν συγκλονιστικό τελικό στη διαδικασία των πέναλτι με 4-1, ύστερα από το 1-1 της κανονικής διάρκειας.

Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους Ανδαλουσιανούς ήταν ο Γκονζάλο Μοντιέλ. Ο Αργεντινός μπακ με δύο δικές του εκτελέσεις πέναλτι σφράγισε δύο μεγάλους τίτλους. Αρχικά, στις 18 Δεκεμβρίου του 2022 ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι και χάρισε τον Παγκόσμιο τίτλο στην Αργεντινή.

Ενας ακόμη ποδοσφαιριστής που συγκέντρωσε τα βλέμματα πάνω του, ήταν ο Λούκας Οκάμπος, ο οποίος επιλέχθηκε ως ο πρώτος παίκτης από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την πρώτη εκτέλεση πέναλτι της ομάδας του. Παρά την πίεση και το άγχος που επικρατούσε, ο 28χρονος Αργεντινός χαφ ήταν ψύχραιμος και έστειλε τον Πατρίσιο από την άλλη γωνία με μία τρομερή εκτέλεση πέναλτι που έγινε ακόμη πιο εξωφρενική από το γεγονός ότι ο Οκάμπος δεν κοιτούσε όταν εκτελούσε.

Ο πρώην παίκτης της Μονακό κοίταζε προς την αντίθετη κατεύθυνση όταν κλώτσησε την μπάλα από την άσπρη βούλα, με αποτέλεσμα, βέβαια, αυτή να καταλήξει στα αντίπαλα δίχτυα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Οκάμπος τόλμησε να εκτελέσει με «no-look» πέναλτι, καθώς το είχε επαναλάβει στη νίκη της Σεβίλλης στον τελικό του Super Cup κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου το 2020, στέλνοντας τον Μάνουελ Νόιερ στην αντίθετη γωνία.