Η Σεβίλλη γεμίζει τα ταμεία της με περισσότερα από 60 εκατ. ευρώ για την κατάκτηση του Europa League (vid)

Σεβίλλη

i

PrtScr

Η Σεβίλλη γεμίζει τα ταμεία της με περισσότερα από 60 εκατ. ευρώ για την κατάκτηση του Europa League (vid)

Κώστας Τόπας 10:00 - 01.06.2023

Μετά την κατάκτηση του Europa League, η Σεβίλλη θα βάλει στα ταμεία της περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ.

Εκτός από την κατάκτηση του έβδομου τροπαίου του Europa League, διευρύνοντας το πλεονέκτημά της μεταξύ των συλλόγων με τα περισσότερα τρόπαια στη συγκεκριμένη διοργάνωση, για τη Σεβίλλη διακυβεύτηκε ένα πολύ σημαντικό οικονομικό ποσό το βράδυ της Τετάρτης (31/05) στη Βουδαπέστη.

Μετά την επικράτηση επί της Ρόμα στον τελικό, οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ θα λάβουν μπόνους 8,6 εκατομμυρίων ευρώ για να προσθέσουν στα 6,3 εκατομμύρια ευρώ που συγκέντρωσαν από τον γύρο των Play Off τον Φεβρουάριο, στον οποίο μπήκαν ως τρίτοι στον όμιλό τους στο Champions League. Ένα ποσό που θα αυξηθεί όταν η UEFA διανείμει το «market pool», στο οποίο η Σεβίλλη θα επωφεληθεί από το γεγονός ότι ήταν η μόνη ισπανική ομάδα που παρευρέθηκε στην διοργάνωση από τους προημιτελικούς κι έπειτα.

Μεντιλίμπαρ: Από την ανεργία στη δόξα με την Σεβίλλη μέσα σε δυόμισι μήνες (vids)
EUROPA LEAGUE

09:28 - 01.06.2023

Μεντιλίμπαρ: Από την ανεργία στη δόξα με την Σεβίλλη μέσα σε δυόμισι μήνες (vids)

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ανέλαβε τον Μάρτιο τα ηνία της Σεβίλλης με στόχο να την γλιτώσει από τον υποβιβασμό. Ο 62χρονος Βάσκος όχι μόνο πέτυχε τον στόχο του μέσα σε δυόμισι μήνες, αλλά οδήγησε τους Ανδαλουσιανούς στην κατάκτηση του Europa League!

Σε αυτά τα ποσά για όσα έχουν επιτευχθεί στο Europa League, η Σεβίλλη θα προσθέσει τα σημαντικά στοιχεία που εξασφαλίζει σκεπτόμενη ήδη την επόμενη πορεία. Ξεκινώντας με το Ευρωπαϊκό Super Cup τον προσεχή Αύγουστο, στο οποίο οι Ανδαλουσιανοί θα αντιμετωπίσουν τη Μάντσεστερ Σίτι ή την Ίντερ.

Ολα αυτά έπειτα από μια σεζόν κατά την οποία η Σεβίλλη είχε ελάχιστες και περίπλοκες πιθανότητες να μπει στο Conference League μιας και βρέθηκε κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού. Η επόμενη μέρα βρίσκει τον τεχνικό διευθυντή της Σεβίλλης, Μόντσι έτοιμο να βγει στην αγορά για να πραγματοποιήσει σημαντικές ενισχύσεις για την ομάδα του που, παρά τον τίτλο, παρουσίασε ορισμένες ελλείψεις στη διάρκεια της σεζόν. Και για να το κάνει αυτό, ο Μόντσι θα έχει στη διάθεσή του περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ στη διάθεσή του.