Το 4/4 του Αλμέιδα στο Φάληρο και η μάχη για το repeat της ΑΕΚ

ΑΕΚ

i

©Intime

Το 4/4 του Αλμέιδα στο Φάληρο και η μάχη για το repeat της ΑΕΚ

Κώστας Τόπας 13:32 - 15.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:17 - 29.05.2024

Ο Ματίας Αλμέιδα θέλει να δώσει συνέχεια στο θετικό σερί που έχει κόντρα στον Ολυμπιακό στο Φάληρο, σε επίπεδο πρωταθλήματος, γνωρίζοντας πως με ενδεχόμενη νίκη η ΑΕΚ θα βρίσκεται όλο και πιο κοντά στον τίτλο, για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Η ΑΕΚ δίνει απόψε (15/05, 20:00) μάχη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κυνηγώντας τη νίκη που θα την φέρει όλο και πιο κοντά στην φετινή κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ολα πλέον κρέμονται από μια κλωστή, δύο στροφές πριν το φινάλε της σεζόν.

Σε περίπτωση που οι νταμπλούχοι επικρατήσουν του Ολυμπιακού στο Φάληρο και ο Παναθηναϊκός πάρει νικηφόρο αποτέλεσμα απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, τότε η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είναι από απόψε πρωταθλήτρια Ελλάδος για δεύτερη σερί χρονιά. Βέβαια, η ΑΕΚ μπορεί να στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδα αν κάνει το 2Χ2, δηλαδή νίκες απέναντι σε Ολυμπιακό (εκτός) και Λαμία (εντός) κι έτσι δεν θα την ενδιαφέρει ό,τι κι αν γίνει στα υπόλοιπα ματς.

Ο «τελικός» του Γκαρσία
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:37 - 14.05.2024

Ο «τελικός» του Γκαρσία

Για την ΑΕΚ το αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο είναι έτσι κι αλλιώς ένας «τελικός» στην μάχη για το πρωτάθλημα, όμως για τον Λιβάι ειδικώς, είναι κάτι πολύ ξεχωριστό.

Για τον Ματίας Αλμέιδα και τους παίκτες της ΑΕΚ, το ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό αποτελεί έναν τελικό. Και πώς να μην είναι από τη στιγμή που διακυβεύονται τόσα λίγο πριν το τέλος της τρέχουσας σεζόν σε ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών.

Αυτή θα είναι η δέκατη φορά που ο Ματίας Αλμέιδα θα τεθεί αντιμέτωπος με τους Πειραιώτες, από τη μέρα που ανέλαβε τα ηνία της ΑΕΚ. Σε αυτές τις δέκα αναμετρήσεις, ο «Πελάδο» μετράει τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Αυτό όμως που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι φέτος ο Αργεντινός τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» δεν έχει υποστεί ούτε μία ήττα από τον Ολυμπιακό.

Φέτος, έχει απολογισμό δύο νίκες και μία ισοπαλία, ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι σε τρία παιχνίδια που διέξηχθησαν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τη Stoiximan Super League, ο Αλμέιδα και η ΑΕΚ είναι αήττητη, μετρώντας δύο νίκες και μία ισοπαλία.

Η πρώτη φορά χρονολογείται το 2022, όταν η Ένωση φιλοξενήθηκε από τους «ερυθρόλευκους», για το πρώτο ντέρμπι του Αλμέιδα απέναντι στον Ολυμπιακό. Σε εκείνο το παιχνίδι οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες, δίχως σκορ.

Επειτα στα play offs της περασμένης σεζόν, ο Αλμέιδα τέθηκε αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό, στου οποίου τα ηνία τότε ήταν Ζοσέ Ανιγκό. Ο Αργεντίνος τεχνικός και η ΑΕΚ έφυγαν με τους τρεις βαθμούς, και ο «Πελάδο» πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο Φάληρο, μιας κι η Ένωση επικράτησε με 3-1, με τα τέρματα των Γκατσίνοβιτς, Λιβάι Γκαρσία και Μάνταλου.

«Η ΑΕΚ δεν θέλει να παραχωρήσει τον Ελίασον, αλλά να του κάνει καλύτερο συμβόλαιο»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:51 - 14.05.2024

«Η ΑΕΚ δεν θέλει να παραχωρήσει τον Ελίασον, αλλά να του κάνει καλύτερο συμβόλαιο»

Ο Ελίασον κάνει φέτος την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του και παρά το ενδιαφέρον ομάδων από Αγγλία, Γαλλία και Ολλανδία, οι Σουηδοί υποστηρίζουν πως δύσκολα θα φύγει από την ΑΕΚ

Η τελευταία φορά που η ΑΕΚ τέθηκε αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ήταν στον δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου του φετινού πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός με τον Κάρλος Καρβαλιάλ αυτή τη φορά στην τεχνική ηγεσία γνώρισε νέα ήττα στην έδρα του, από την Ένωση, αυτή τη φορά με 2-1 και έτσι, ο Ματίας Αλμέιδα, συνέχισε το αήττητο σερί του τον Πειραιά.

Απόψε (15/05, 20:00) ο Ματίας Αλμέιδα θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για πρώτη φορά στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με τον τεχνικό της Ένωσης να θέλει να συνεχίσει την παράδοση που τον θέλει να μην χάνει στο γήπεδο του Ολυμπιακού, σε επίπεδο πρωταθλήματος.