Η δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή της Σεβίλλης απέτυχε στον Ολυμπιακό

Η δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή της Σεβίλλης απέτυχε στον Ολυμπιακό

Sportal newsroom 19:13 - 07.02.2023 / Ανανεώθηκε: 19:15 - 07.02.2023

Ο Ρόνι Λόπες αποτέλεσε μία από τις πιο δαπανηρές μεταγραφές στην ιστορία της Σεβίλλης, όμως στον Ολυμπιακό δεν... στέριωσε ποτέ.

Ο Ολυμπιακός κατά καιρούς έχει αποκτήσει διάφορους ποδοσφαιριστές οι οποίοι έγραψαν ιστορία στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Εστεμπάν Καμπιάσο, Χάμες Ροντρίγκες, Ματιέ Βαλπουενά ανήκουν στην κατηγορία που πέτυχαν, ενώ αντίθετα οι Όσκαρ Καρντόσο, Ερίκ Αμπιντάλ, Ιμπραχίμ Αφελάι ανήκουν σε εκείνη των «αποτυχημένων». 

Τι έχει κάνει ο Νταμπάνοβιτς με ΑΕΚ και Ολυμπιακό στα προηγούμενα ντέρμπι του στην Ελλάδα (vids)

Τι έχει κάνει ο Νταμπάνοβιτς με ΑΕΚ και Ολυμπιακό στα προηγούμενα ντέρμπι του στην Ελλάδα (vids)

Ο Μαυροβούνιος διαιτητής, Νίκολα Νταμπάνοβιτς ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό την Πέμπτη (9/2, 20:30).

Στη δεύτερη ομάδα παικτών θα μπορούσε να προστεθεί ο Ρόνι Λόπες, ο οποίος ήρθε με περγαμηνές μεγάλου ποδοσφαιριστή, έχοντας πλούσια καριέρα στη Γαλλία (Μονακό, Λιλ) και πέρασμα από τη Σεβίλλη. Η αλήθεια είναι πως στο άκουσμα της μεταγραφής του στην Ελλάδα, δεν υπήρχε η «παράνοια» που υπήρξε στις προαναφερθείσες περιπτώσεις, εντούτοις αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπήρχε ενθουσιασμός για την άφιξη του.

Τελικά όλα αυτά πήγαν... στράφι αφού ο Λόπες δεν κατάφερε ποτέ να εδραιωθεί στην ομάδα της Super League, παρά μόνο να αγαπηθεί για ένα πολύ μικρό διάστημα στα πλέι οφ της περασμένης χρονιάς. Πέραν τούτου, η παρουσία του στην Ελλάδα συνοδεύτηκε κυρίως από παιχνίδια δίχως ουσία και μεγάλη διάρκεια στον πάγκο.

Το παράδοξο με τον 27χρονο εξτρέμ είναι πως κάποτε αποτέλεσε μία αρκετά δαπανηρή επένδυση. Σύμφωνα με αφιέρωμα που έκανε το «Goal.com», ο Πορτογάλος με βραζιλιάνική καταγωγή ήταν και είναι η δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή της ομάδας, κοστίζοντας στους ροχιμπλάνκος το ποσό των 29 εκατ. ευρώ. Ωστόσο ο ίδιος δεν δικαίωσε την επιλογή που έκαναν οι ιθύνοντες του συλλόγου, αφού ούτε και εκεί δεν κατάφερε να πείσει πως αξίζει θέση βασικού. 

Για την ιστορία, το νούμερο ένα της σχετικής λίστας είναι ένας ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε το ίδιο έτος με τον Λόπες, όμως η πορεία του ήταν ακριβώς αντίθετη με τον επιθετικό. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Ζιλ Κουντέ, ο οποίος αυτή τη στιγμή αγωνίζεται για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα και κοστίζει 60 εκατ. ευρώ.