Show time στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός «σκόρπισε» τον Αστέρα (5-0) με κορυφαίο τον Χάμες
i

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν / © Intime

Show time στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός «σκόρπισε» τον Αστέρα (5-0) με κορυφαίο τον Χάμες

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:52 - 28.12.2022 / Ανανεώθηκε: 22:00 - 28.12.2022

O Ολυμπιακός κατάφερε να κλείσει με επιτυχία το 2022, αφού επικράτησε με 5-0 του Αστέρα Τρίπολης, για την 15η αγωνιστική της Super League.

Το πρώτο ημίχρονο είχε ιδανικό φινάλε για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν δύο γκολ. Τα λάθη του Αστέρα έδωσαν την ευκαιρία σε πρώτο χρόνο στον Μπιέλ, ο οποίος ανενόχλητος υποδέχτηκε την μπαλιά του Φορτούνη και έκανε το 1-0 (4’). Ακολούθησε η εξαιρετική συνεργασία των Χούανγκ και Χάμες, με τον δεύτερο να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ δίνοντας ισχυρό προβάδισμα στην ομάδα του (35'). Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να πετύχουν ένα δοκάρι με τον Ρεγκίς, με το οποίο θα ερχόταν η άμεση ισοφάριση (8’).

Στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε να γίνει λίγο πιο πιεστικός, όμως οι παίκτες των Πειραιωτών δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να βρουν χώρο. Κάπου εκεί βρέθηκε ο Μπακαμπού για να κλειδώσει το τρίποντο, με το αβίαστο λάθος του Καστάνο να οδηγεί στο 3-0 (68’). Όμως για τον Ολυμπιακό δεν έφτανε αυτό με τον Γκάρι Ροντρίγκες να κάνει το 4-0 (84’) και λίγη ώρα αργότερα ο Μασούρας να διαμορφώνει το τελικό 5-0 (90+1').

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στα λάθη του Αστέρα Τρίπολης! Οι παίκτες των φιλοξενούμενων ήταν συνεπείς στο αμυντικό κομμάτι για μεγάλο μέρος του αγώνα, όμως υπήρχαν στιγμές που «έπεφτε ο γενικός». Δύο από αυτές τις εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός και πήρε εύκολα γκολ.

MVP: Ο Χάμες Ροντρίγκες! Και τι δεν έκανε σήμερα; Έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο, πίεζε συνεχώς τους αντιπάλους του, κατάφερε με αυτόν τον τρόπο να κλέψει την μπάλα και να δώσει ασίστ στον Μπακαμπού και κυριότερο απ’ όλα πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ για την ομάδα του. 

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ που πέτυχε ο Χάμες Ροντρίγκες με σουτ, όσο καιρό αγωνίζεται στον Ολυμπιακό. Τα δύο προηγούμενα τέρματα που πέτυχε ήταν με κεφαλιά, ενώ υπάρχει και εκείνο κόντρα στην ΑΕΚ το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Με το ελαφρυντικό πως ο Μανιάτογλου έδινε το πρώτο του ματς και μάλιστα ως υπηρεσιακός, δεν μπορούσε κανείς να περιμένει πολλά πράγματα. Ο Μίτσελ παράταξε ένα πολύ καλό σχήμα, το οποίο εκμεταλλεύτηκε κάθε δυνατή αδράνεια του αντιπάλου, με τους φιλοξενούμενους όμως να προσπαθούν όσο περισσότερο μπορούν με βάση τις συνθήκες.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον περιμένουν το νέο έτος, έχοντας να αντιμετωπίσουν τον Ιωνικό στην έδρα τους με το «καλημέρα» του 2023 (3/1). Μία μέρα αργότερα, οι Αρκάδες υποδέχονται την Λαμία με στόχο να επανέλθουν από το γερό χτύπημα που δέχτηκαν.