Το πέναλτι-ανέκδοτο που είχε δώσει στο Μπράγκα - Παναθηναϊκός ο διαιτητής που θα διευθύνει το Ολυμπιακός - Άστον Βίλα (vid)

Το πέναλτι στο Μπράγκα - Παναθηναϊκός

i

© Glomex

Το πέναλτι-ανέκδοτο που είχε δώσει στο Μπράγκα - Παναθηναϊκός ο διαιτητής που θα διευθύνει το Ολυμπιακός - Άστον Βίλα (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:01 - 07.05.2024 / Ανανεώθηκε: 18:56 - 19.05.2024

Ο διαιτητής που ορίστηκε για το Ολυμπιακός - Άστον Βίλα είχε απασχολήσει την ελληνική αθλητική επικαιρότητα το περασμένο καλοκαίρι, έπειτα από ένα ανύπαρκτο πέναλτι που είχε δώσει κατά του Παναθηναϊκού στην ευρωπαϊκή «μάχη» με την Μπράγκα.

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία στην Αγγλία και είναι ένα βήμα μακριά από το... όνειρο!

Μετά την τεράστια και ιστορική νίκη στο πρώτο ματς κόντρα στην Άστον Βίλα (2-4), οι Πειραιώτες καλούνται να υπερασπιστούν το προβάδισμά τους στη ρεβάνς του Φαλήρου και να εξασφαλίσουν το εισιτήριό τους για τη Νέα Φιλαδέλφεια και τον τελικό του Conference League.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, για την επερχόμενη σπουδαία αναμέτρηση στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» ορίστηκε από την UEFA ο κατηγορίας elite, Φέλιξ Τσβάιερ, ενώ βοηθοί του θα είναι οι Γερμανοί Στέφαν Λουπ και Μάρκο Αχμίλερ. Τέταρτος θα είναι ο Σουηδός Γκλεν Νίμπεργκ και στο VAR θα βρίσκεται ο Γερμανός Μπάστιαν Ντάνκερτ με βοηθό τον Πορτογάλο Τιάγκο Μαρτίνς.

Όσον αφορά στον ρέφερι της ρεβάνς, πρόκειται για μία πολύ έμπειρη «σφυρίχτρα», η οποία ωστόσο το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε στο επίκεντρο κι απασχόλησε την ελληνική αθλητική επικαιρότητα.

Κι αυτό οφείλεται στο πέναλτι-ανέκδοτο που καταλόγισε ο ίδιος στο Μπράγκα - Παναθηναϊκός για τα playoffs του UEFA Champions League.

Στο 16ο λεπτό εκείνης της πρώτης αναμέτρησης στην Πορτογαλία με φόντο τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ο Φέλιξ Τσβάιερ «είδε» πάτημα του Βαγιαννίδη πάνω στον Μπρούμα κι έδειξε αμέσως την «άσπρη βούλα».

Στη συνέχεια ο έμπειρος ρέφερι πήγε στο VAR να ελέγξει τη φάση και διαπίστωσε τη λανθασμένη αρχική απόφαση που πήρε, με το ριπλέι να δείχνει ξεκάθαρα το επιθετικό φάουλ του Μπρούμα πάνω στον νεαρό μπακ του «τριφυλλιού».

Δείτε τη φάση εδώ:

Το «ερυθρόλευκο» παρελθόν του Τσβάιερ

Ο Γερμανός διαιτητής έχει βρεθεί άλλες τρεις φορές στο «δρόμο» των Πειραιωτών. Συγκεκριμένα έδωσε το «παρών» (16/8/2017) στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Ριέκα (2-1), για τα προκριματικά του Champions League, στις 22/11/2017 ορίστηκε για το Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Ολυμπιακός 3-1 για τους ομίλους του Champions League και στις 20/2/2020 ήταν στο Ολυμπιακός - Άρσεναλ 0-1 για το Europa League.

Επίσης, στις 15/10/2019 είχε σφυρίξει στο Ελλάδα - Βοσνία 2-1 για τα προκριματικά του Euro, ενώ έχει διευθύνει αρκετούς αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος. Ωστόσο κανένας από αυτούς δεν ήταν του Ολυμπιακού.