Ο «Galactico» Μαρσέλο μάγεψε το Καραϊσκάκη (4-1)
i

Μαρσέλο / © Intime

Ο «Galactico» Μαρσέλο μάγεψε το Καραϊσκάκη (4-1)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:30 - 15.12.2022 / Ανανεώθηκε: 21:51 - 15.12.2022

O Oλυμπιακός πήρε μεγαλειώδη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο, για τον πρώτο αγώνα των «16» του Κυπέλλου, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον εκπληκτικό Μαρσέλο.

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε ένα ημίχρονο και έναν Μαρσέλο, προκειμένου να πάρει την εύκολη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο (4-1), για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν… φωτιά για τις δύο ομάδες, αφού ο ρυθμός οδηγούσε συνεχώς την μπάλα πάνω-κάτω. Χαρακτηριστικό της κινητικότητας ήταν πως μέχρι το 11’ το σκορ ήταν 1-1. Ο Μπιέλ άνοιξε το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό και ο Κιάρτασον απάντησε περίπου τέσσερα λεπτά αργότερα.

Στο Β’ Μέρος όμως ο Ολυμπιακός πήρε το «μονοπώλιο» του παιχνιδιού και έκανε ότι ήθελε στην άμυνα του Ατρομήτου. Δύο εξαιρετικά γκολ από τον Μαρσέλο (50’, 66’) και ένα του Γιουσέφ Ελ Αραμπί έκαναν το έργο των Πειραιωτών… παιχνιδάκι. Πέραν τούτου, έχασε ξανά έναν καταιγισμό ευκαιριών για να κάνει ακόμα μεγαλύτερο τον θρίαμβο του.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην αφόρητη πίεση από την επίθεση των «ερυθρόλευκων». Οι παίκτες των Πειραιωτών εκμεταλλεύτηκαν την ποιότητα τους σε συνδυασμό με την «ανοιχτή» άμυνα των Περιστεριωτών και πλήγωσαν τους «κυανόλευκους».

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: O Μαρσέλο κατάφερε να πετύχει σε 68’ λεπτά αγώνα δύο τέρματα. Ποτέ άλλοτε στην καριέρα του δεν κατάφερε σε επίσημο ματς να σκοράρει πάνω από ένα τέρμα.

MVP: Ο Μαρσέλο! Μπορεί να είχε κάποια αμυντικά προβλήματα από την πλευρά του, ωστόσο τα κάλυψε επαρκώς στο επιθετικό κομμάτι. Δεν ήταν μόνο τα δύο του γκολ, αλλά μεγάλο ρόλο έπαιξε και η συμμετοχή του σε πολλές φάσεις της γραμμής κρούσης. 

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Και οι δύο προπονητές προσπάθησαν να βγουν στην κόντρα και να «πληγώσουν» τον αντίπαλο τους. Ωστόσο ο Ολυμπιακός, εκμεταλλευόμενος και το βάθος στο ρόστερ του, υπερίσχυσε της ομάδας του Κόλμαν σε αυτό το κομμάτι και «κατακεραύνωσε» την εστία του Γιαννιώτη σε 45 λεπτά.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Ολυμπιακός και Ατρόμητος επιστρέφουν στις υποχρεώσεις τους όσον αφορά το πρωτάθλημα της Super League, έπειτα από έναν μήνα κενού λόγω Μουντιάλ. Οι μεν Πειραιώτες ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στα Ιωάννινα για το ματς κόντρα στον ΠΑΣ (21/12, 20:00) και οι δε «κυανόλευκοι» στην Κρήτη για να αγωνιστούν κόντρα στον ΟΦΗ (22/12, 17:00)