Δεν «έπιασε» στον Ολυμπιακό αλλά κατέκτησε πρωτάθλημα στην πατρίδα του ως πρώτος σκόρερ

Λημνιός και Όσκαρ Καρντόσο

i

© Intime

Δεν «έπιασε» στον Ολυμπιακό αλλά κατέκτησε πρωτάθλημα στην πατρίδα του ως πρώτος σκόρερ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:01 - 21.05.2023

Μπορεί η θητεία του Όσκαρ Καρντόσο να μην ήταν πετυχημένη στον Ολυμπιακό, όμως στην πατρίδα του, Παραγουάη, κατέκτησε το πρωτάθλημα με τη Λιμπερταδ, ως πρώτος σκόρερ.

Τη σεζόν 2016-17 ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη σεζόν του προσθέτοντας ένα ακόμα πρωτάθλημα στην τροπαιοθήκη του, έχοντας αρκετούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του. Ένα από τα «βαριά» ονόματα που έφτασαν το καλοκαίρι, όμως, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Σεμπά, Καρντόσο και Βιανά © Intime

Ο λόγος για τον Όσκαρ Καρντόσο, ο οποίος παρά το βιογραφικό του δεν κατόρθωσε να... στεριώσει με τα «ερυθρόλευκα». Σε 34 αγώνες ο πρώην φορ της Μπενφίκα πρόλαβε να σημειώσει μόλις τρία γκολ και ισάριθμες ασίστ.

Το τέλος της χρονιάς τον βρήκε με μεταγραφή στην ομάδα της πατρίδας του, Λιμπερταδ και εκεί ο Παραγουανός φαίνεται να απολαμβάνει όσο τίποτα το ποδόσφαιρο. Η λήξη της σεζόν 2022-23 βρήκε τον 40χρονο, πλέον, επιθετικό να πανηγυρίζει το πέμπτο του τρόπαιο με τον εν λόγω σύλλογο, με το παλμαρέ του να περιλαμβάνει τέσσερα ακόμα τρόπαια στο κλαμπ της χώρας του. 

Βεβαίως, το φινάλε της φετινής περιόδου - η οποία βέβαια δεν έχει ολοκληρωθεί τυπικά αλλά ουσιαστικά μετά τη μαθηματική κατάκτηση - βρήκε τον Καρντόσο με έναν επιπλέον λόγο να χαμογελά, αφού ο ίδιος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της λίγκας, πετυχαίνοντας 10 γκολ. 

Ο ίδιος από μεριάς του δήλωσε πως: «Το να βγεις πρωταθλητής είναι πολύ σημαντικό. Στο ατομικό κομμάτι πρέπει να προσέχεις τον εαυτό σου , για μένα η προσωπική φροντίδα είναι πολύ σημαντική. Όσο το σώμα κρατιέται θα συνεχίσω. Δεν εγκαταλείπω τη Λιμπερτάδ, είναι το σπίτι μου».