«Έκλεισε» Καρντόνα από Λας Πάλμας ο Ολυμπιακός

«Έκλεισε» Καρντόνα από Λας Πάλμας ο Ολυμπιακός

Δημήτρης Χούπης 10:21 - 09.08.2023

Ο Ολυμπιακός βρήκε τον αντικαταστάτη του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, αφού ήρθε σε συμφωνία με τη Λας Πάλμας για την απόκτηση του Σέρτζι Καρντόνα.

Μετά την αποχώρηση του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ ο Ολυμπιακός έψαχνε έναν αριστερό μπακ και απ' ότι φαίνεται τον βρήκε. Οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν σε συμφωνία με τη Λας Πάλμας για την απόκτηση του Σέρτζι Καρντόνα. Το ποσό που θα βγάλει από τα ταμεία της η ελληνική ομάδα για να πάρει τον Ισπανό ακραίο μπακ θα φτάσει τα 2.2 εκατομμύρια ευρώ

Μέσα στην ημέρα αναμένεται η μεταγραφή να ολοκληρωθεί, έχοντας ως προοπτική, χωρίς καμία βεβαιότητα να δηλωθεί ο 24χρονος για τους αγώνες με την Γκενκ

Ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με πληροφορίες από Ισπανία φαίνεται ότι θα δώσει συμβόλαιο τέσσερις φορές μεγαλύτερο από αυτό που έπαιρνε ο Καρντόνα στη Λας Πάλμας. Αφού οι απολαβές του θα φτάνουν τα 700-800.000 ευρώ ετησίως. Τα ισπανικά δημοσιεύματα μάλιστα έχουν αναφέρουν πως ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ήθελε από το περασμένο καλοκαίρι να αποκτήσει τον 24χρονο, όσο ήταν στην Εσπανιόλ, αλλά δεν τα κατάφερε. 

Οι επαφές των «ερυθρολεύκων» με την ισπανική ομάδα ξεκίνησαν από τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έφτασαν μέχρι τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που «κλείδωσε». Η Λας Πάλμας δεν είχε άλλη επιλογή από το να συμφωνήσει, αφού το το καλοκαίρι του 2024 το συμβόλαιο του Καρντόνα λήγει και κινδύνευε να τον χάσει χωρίς να πάρει καθόλου χρήματα. 

Την προηγούμενη διετία ο 24χρονος ακραίος μπακ ήταν ο παίκτης με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στην ισπανική ομάδα, έχοντας πάνω από εβδομήντα παιχνίδια. Η μόνη περίπτωση η μετακίνησή του να μην γίνει, είναι να ενεργοποιήσει ο Ολυμπιακός σήμερα (9/8), μέσω του Κορδόν, μια άλλη επιλογή που είχε για τη θέση αυτή, κάτι που όμως δεν φαντάζει πιθανό.