Ο Ολυμπιακός έβγαλε το στοιχείο που του έλειπε

Γιώργος Μασούρας

i

Γιώργος Μασούρας/©Intime

Ο Ολυμπιακός έβγαλε το στοιχείο που του έλειπε

Διονύσης Βερβελές 18:24 - 12.01.2024 / Ανανεώθηκε: 18:24 - 12.01.2024

Αυτό που είχε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Παναθηναϊκό και δεν είχε στα προηγούμενα παιχνίδια…

Δεν μπορεί να πει κανείς πως ο Ολυμπιακός έπαιξε κάποιο φοβερό ποδόσφαιρο μέσα στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό, όμως, στο πρώτο του ματς για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας μπόρεσε να δείξει κάτι το διαφορετικό σε σχέση με προηγούμενους αγώνες του. Βγάζοντας το δεύτερο ημίχρονο στο Καραϊσκάκη με την ΑΕΚ και σκεπτόμενος κάποιος τα ματς από τον Πανσερραϊκό ακόμη μέχρι τη Λεωφόρο, θα καταλάβει αμέσως ποιο παραπάνω στοιχείο είχε η ομάδα του Πειραιά.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ προχώρησε σε αρκετές αλλαγές προσώπων στο ματς με τον Παναθηναϊκό, αφήνοντας εκτός πλάνων παίκτες οι οποίοι θεωρούνται βασικοί, όπως είναι οι Καμαρά Φορτούνης, Ποντένσε. Δηλαδή άφησε έξω τα 3/5 της βασικής μεσοεπιθετικής γραμμής του Ολυμπιακού, τουλάχιστον με τα όσα είχαμε δει μέχρι τώρα στη σεζόν. Οι Μασούρας, Έσε ήταν αυτοί οι οποίοι έπαιξαν από την αρχή του ματς και είναι μέσα στους πέντε βασικούς της γραμμής.

Κάνοντας τις αλλαγές αυτές ο Πορτογάλος τεχνικός, ο Ολυμπιακός απέκτησε «φρεσκάδα» και ταχύτητα. Το στοιχείο της ταχύτητας επί της ουσίας ήταν αυτό το οποίο έκανε τη διαφορά στους «ερυθρόλευκους». Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, στο σημείο του αγώνα που ήταν καλύτεροι οι Πειραιώτες από τον Παναθηναϊκό.

Έτρεξε τον αντίπαλό του ο Ολυμπιακός και αυτό του βγήκε σε καλό. Βέβαια από την άλλη έχασε σε δημιουργία, αφού οι Ποντένσε, Φορτούνης είναι ποδοσφαιριστές οι οποίοι με μία τους ενέργεια μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα σε έναν αγώνα, αλλά στην πράξη αυτές οι αλλαγές του Καρβαλιάλ, αναφορικά με την ταχύτητα της ομάδας, του βγήκαν.

Το σίγουρο, πάντως, είναι πως κάποιοι παίκτες με την εμφάνισή τους έβαλαν τον Πορτογάλο σε σκέψεις, ενόψει της συνέχειας των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού, έτσι ώστε να μπορέσουν να πάρουν και κάποιες ανάσες οι βασικοί της ομάδας. Διότι το πρόγραμμα των «ερυθρόλευκων» είναι τέτοιο με συνεχόμενα και δυνατά παιχνίδια σε τρεις διοργανώσεις, αφού τον Φεβρουάριο μπαίνει στην εξίσωση και η Ευρώπη και συγκεκριμένα τα ματς με τη Φερεντσβάρος για το Conference League.