«Φτιαγμένος» για Παναθηναϊκό ο Εμβιλά!
i

Εμβιλά και Μπερνάρ / © Intime

«Φτιαγμένος» για Παναθηναϊκό ο Εμβιλά!

Διονύσης Βερβελές 20:20 - 14.02.2023 / Ανανεώθηκε: 20:20 - 14.02.2023

H επιλογή του Μίτσελ να μην αντικαταστήσει τον Εμβιλά, κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Παναιτωλικό, είχε τον σκοπό της...

Απόρησαν ορισμένοι, για το γεγονός ότι σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός είχε «καθαρίσει», ο Μίτσελ κράτησε μέσα ως το τέλος τον Γιαν Εμβιλά. Με τον Γάλλο να παίζει ασταμάτητα, να μη… σβήνει καθόλου. Συνεχόμενα ματς, πολλή κούραση και μεγάλη κουβέντα.

Φυσικά και η μη αλλαγή του Μίτσελ είχε εξήγηση. Ο Εμβιλά, έχοντας συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες κάρτες, θα εκτίσει την Κυριακή με την Λαμία. Στην εκτός έδρας αναμέτρηση των Πειραιωτών, για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Γιατί έγινε αυτό; Ο Μίτσελ είχε μιλήσει και μαζί του, πριν δηλωθεί για το που θα εκτίσει. Προτιμήθηκε έτσι να παίξει με τον Παναιτωλικό και να πάει ξεκούραστος στο ντέρμπι των αιωνίων με τον Παναθηναϊκό.

Ακόμη και ημερολογιακά δηλαδή, θα είναι πολύ καλύτερα για τον Γάλλο. Έπαιξε βράδυ 13ης Φεβρουαρίου, στο 6-1 με τον Παναιτωλικό. Και θα ξαναπαίξει, στις 25 Φεβρουαρίου, απέναντι στους «πράσινους» στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Μετά από δώδεκα ημέρες δηλαδή, με τον Γάλλο να έχει το χρόνο να γεμίσει τις μπαταρίες του, για να εμφανιστεί όσο το δυνατόν καλύτερος σε ένα ματς απαιτήσεων. Ένα ματς που ο Ολυμπιακός θα κληθεί να νικήσει, αν θέλει να μείνει μέσα στο πρωτάθλημα, στη διεκδίκησή του.

Γι’ αυτό το λόγο έτσι, δεν έγινε και αλλαγή με τον Παναιτωλικό, την ώρα που πήρε ανάσες ο Χουάνγκ. Ο Κορεάτης πάντως, πιθανότατα θα είναι βασικός στη Λαμία την Κυριακή, μένει να δούμε με ποιον στο πλευρό του.

Μήνυμα η χρησιμοποίηση του Κασάμι και όχι του Σαμασέκου; Θα δείξει και τις επόμενες ημέρες, αλλά καθόλου απίθανο να δούμε ένα δίδυμο Χουάνγκ-Κασάμι στη Λαμία την Κυριακή το μεσημέρι.