Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο «Γ. Καραϊσκάκης» (vid)
i

©printscreen

Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο «Γ. Καραϊσκάκης» (vid)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:57 - 10.08.2023

Αυξημένες είναι οι δυνάμεις της αστυνομίας περιμετρικά του «Γ. Καραϊσκάκης», υπό τον φόβο επεισοδίων στο Ολυμπιακός - Γκενκ.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στην έδρα του την Γκενκ (10/8, 22:00) θέλοντας να πάρει τη νίκη και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα playoffs του UEFA Europa League. Ο κόσμος συγκεντρώθηκε από νωρίς στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπως μάλιστα τον είχε παροτρύνει η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Έλεγχος και συνωστισμός

Μπροστά του αντίκρυσε αυξημένες δυνάμεις της αστυνομίας, αφού στο γήπεδο υπήρχαν αρκετές δυνάμεις των ΜΑΤ, υπο τον φόβο νέων επεισοδίων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι κλούβες που παρατάχθηκαν στην είσοδο των ομάδων, οι οποίες εμπόδιζαν οποιονδήποτε δεν έχει άδεια να περάσει από το σημείο.

Σημειώνεται, δε, πως δεν επετράπη από την αστυνομία σε κανέναν, διαπιστευμένο η μη, να περάσει από το σημείο που έφταναν οι αποστολές για αρκετή ώρα, δείγμα των μέτρων που πήραν οι Αρχές. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί συνωστισμός και να υπάρχει γκρίνια από μεριάς κόσμου.

Φυσικά, αναπόφευκτο ήταν να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού αφενός ο ίδιος ο σύλλογος ζήτησε ισχυρά μέτρα και αφετέρου τα διαδραματιζομενα στη Νέα Φιλαδέλφεια χτύπησαν το «καμπανάκι» στην ΕΛ.ΑΣ.