Η άνοδος του Ροντινέι φέρνει ενέργεια

Γιώργος Μασούρας & Ροντινεϊ

i

©Intime

Η άνοδος του Ροντινέι φέρνει ενέργεια

Διονύσης Βερβελές 18:39 - 23.01.2024 / Ανανεώθηκε: 18:39 - 23.01.2024

Ο Βραζιλιάνος απέναντι στον Άρη στη Θεσσαλονίκη έκανε ένα «γεμάτο» ματς μετά από καιρό…

Πήρε αυτό που ήθελε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Άρη, αφού έφυγε από τη Θεσσαλονίκη με το «διπλό» και κατάφερε έτσι να πάρει μία σημαντική νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» παρά την κακή ψυχολογική κατάσταση από τον αποκλεισμό τους στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό, έδειξαν ότι γύρισαν σελίδα και μπόρεσαν να βγάλουν ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο στη Θεσσαλονίκη. Ένας από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισε με το παιχνίδι που έκανε, ήταν ο Ροντινέι.

Ο Βραζιλιάνος δεξιοπόδαρος μπακ των «ερυθρόλευκων» είχε ένα κακό διάστημα και αυτός, όμως τελευταία δείχνει πως βρίσκει και πάλι τον καλό του αγωνιστικό εαυτό. Ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε ένα καλό παιχνίδι, αφού είχε μία «γεμάτη» παρουσία στο χορτάρι. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ροντινέι κατάφερε να έχει μία ασίστ, από δική του σέντρα ήρθε το 0-1 του Ναβάρο, αλλά και το 0-2 έγινε από τα δικά του πόδια αφού προτιμήθηκε να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο Ναβάρο στο πρώτο ημίχρονο.

Έχει καλές εκτελέσεις

Ροντινέι - Φορτούνης ©Intime

Σε πολλούς μπορεί να προκάλεσε έκπληξη πως ο Κάρλος Καρβαλιάλ προτίμησε τον Ροντινέι να αναλάβει το πέναλτι απέναντι στον Άρη. Η αλήθεια είναι πως ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής το... έχει με τις εκτελέσεις των πέναλτι. Κάτι το οποίο είχε δείξει και με τη Φλαμένγκο αρκετές φορές όταν αγωνιζόταν στην πατρίδα του.

Επίσης το έδειξε και απέναντι στον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο, όπου το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ τον είχε βάλει να εκτελέσει πρώτος πέναλτι και μάλιστα ήταν άψογη η σκέψη του, δεν ήταν μόνο ότι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά ήταν ο τρόπος που το έκανε, όπως ακριβώς έπραξε και στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον Χουτεσιώτη. Το σίγουρο, πάντως, είναι πως όποτε ο Ροντινέι είναι καλός ο Ολυμπιακός αποκτά ενέργεια στο παιχνίδι του, αφού είναι παίκτης που δίνει ώθηση στην ομάδα από τη δεξιά πλευρά και ταλαιπωρεί τους αντιπάλους του. Έτσι ακριβώς έκανε και απέναντι στον Άρη, αφού εκτός από την ασίστ και το γκολ που έβαλε είχε αρκετές καλές ενέργειες από την πλευρά του. Αυτό περιμένει και στη δύσκολη συνέχεια και ο Καρβαλιάλ