Η δοκιμή του Καρβαλιάλ με τον Ιμπόρα…

Βιθέντε Ιμπόρα

i

©intime

Η δοκιμή του Καρβαλιάλ με τον Ιμπόρα…

Διονύσης Βερβελές 17:12 - 12.12.2023 / Ανανεώθηκε: 17:20 - 12.12.2023

Σε διαδικασία εξαγωγής των πρώτων συμπερασμάτων του αναφορικά με το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του βρίσκεται ο Κάρλος Καρβαλιάλ και στο πλαίσιο αυτό έχει ειδική σκέψη για τον Βιθέντε Ιμπόρα.

Δεν έχει πολλές ημέρες στο Ρέντη ο Κάρλος Καρβαλιάλ, αλλά έχει βγάλει και ο ίδιος κάποια συμπεράσματα αναφορικά με το υλικό που έχει ο Ολυμπιακός και τους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στο ρόστερ. Ενόψει της Μπάτσκα Τόπολα ο έμπειρος τεχνικός έχει σκεφτεί κάποια πράγματα, ενώ κάποια τα έχει δείξει και στις προπονήσεις που έχουν γίνει στο Ρέντη όλες αυτές τις ημέρες.

Ένα απ' αυτά που προβληματίζουν τον Πορτογάλο κόουτς είναι η αμυντική γραμμή. Ο Ολυμπιακός αυτήν τη στιγμή δεν έχει στη διάθεσή του ούτε τον Φρέιρε, ούτε τον Πορόζο, αμφότεροι είναι τραυματίες. Από εκεί και πέρα ο Μπιανκόν δεν είναι δηλωμένος στη λίστα της Ευρώπης και πλέον στην άμυνα έχει μείνει μόνο με τους Ρέτσο, Ντόη, αλλά και τον κατά συνθήκη κεντρικό αμυντικό Ιμπόρα.

Ο Καρβαλιάλ σκέφτεται σοβαρά τον έμπειρο Ισπανό ποδοσφαιριστή να τον τοποθετήσει στο κέντρο της άμυνας. Είναι κάτι το οποίο έκανε και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Φράιμπουργκ στη Γερμανία.

Δεν είναι τόσο ότι έμεινε ικανοποιημένος ο Καρβαλιάλ από τα όσα είδε από τον Ισπανό ως στόπερ στο ματς με τη Φράιμπουργκ, αλλά έχει να κάνει με το γεγονός ότι ποντάρει πολλά στην εμπειρία του και πως γνωρίζει καλά πως να φερθεί σε ματς «τελικούς» όπως είναι αυτό με την Μπάτσκα Τόπολα. Το σχήμα που έχει χρησιμοποιήσει ο Κάρλος Καρβαλιάλ στο Ρέντη για το κέντρο της άμυνας αποτελείται από τους Ρέτσο, Ιμπόρα

Έχει στο πλάνο του και τον Ντόη, αλλά ο Ιμπόρα αυτήν τη στιγμή κερδίζει έδαφος για να αγωνιστεί ως βασικός στην άμυνα. Άλλωστε, μπορεί να του… λύσει και τα χέρια, αν αποφασίσει να παίξει με τρία στόπερ. Κάτι που του αρέσει και δεν το ‘χει κρύψει ο Πορτογάλος κόουτς. Θα το εφαρμόσει με το «καλημέρα»; Δεν φαίνεται το πιο πιθανό σενάριο, αλλά…