Οικονόμου για τους κατόχους διαρκείας: «Αντιλαμβάνομαι την πικρία τους και την αίσθηση αδικίας» (vid)

Ο Γιάννης Οικονόμου

i

©intime

Οικονόμου για τους κατόχους διαρκείας: «Αντιλαμβάνομαι την πικρία τους και την αίσθηση αδικίας» (vid)

Sportal newsroom 21:35 - 11.12.2023 / Ανανεώθηκε: 21:36 - 11.12.2023

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας για τα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας.

Μετά τον βαρύ τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού σε επεισόδια στου Ρέντη, η κυβέρνηση προχώρησε σε κάποια έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μίλησε στο Star και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας, οι οποίοι παρότι έχουν πληρώσει ώστε να παρκαολουθούν τα εντός έδρας ματς της ομάδας τους δεν θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, ο Οικονόμου τόνισε ότι και ο ίδιος έχει εισιτήριο διαρκείας και αντιλαμβάνεται την πικρία και την αίσθηση αδικίας, ενώ συμπλήρωσε ότι πρέπει να γίνει μια στάθμιση και εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι ομάδες θα βρουν κάποιο τρόπο να αντισταθμίσουν το οικονομικό σκέλος.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε και στον Ant1 και μεταξύ άλλων στάθηκε στην παρουσία της αστυνομίας σε όλα τα αθλητικά γεγονότα.

«Σε ένα αθλητικό γεγονός που υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αστυνομική παρουσία. Εκείνο που χρειάζεται είναι να σταθμίσουμε ξανά τον ρόλο και τον τρόπο που η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της στα γήπεδα», ανέφερε αρχικά ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα εξήγησε ότι η αστυνομία όταν βρίσκεται στα γήπεδα δεν μπορεί να συλλαμβάνει όποιον έχει ποινικό παρελθόν: «Η αστυνομία για να συλλάβει κάποιον πρέπει να έχει στοιχεία. Οι ΠΑΕ πρέπει να εφαρμόσουν πράγματα που είναι ψηφισμένα. Υπάρχουν δύο βασικά προβλήματα στα γήπεδα. Μία αδυναμία ελέγχου το αν αυτός που έχει πληρώσει είναι αυτός που πάει και κάθεται στο γήπεδο και μία αδυναμία ελέγχου μέσω του συστήματος καμερών».

Τέλος, ο ίδιος ανέφερε πως θα ζητήσει επανέλεγχο μίας σειράς υποθέσεων προκειμένου να βοηθηθούν οι Αρχές να αντιμετωπίσουν συνολικά το φαινόμενο της οπαδικής βίας και τις «αγέλες των χούλιγκαν», ενώ σχολίασε πως η ανακοίνωση του Ολυμπιακού για το συμβάν είναι ντροπιαστική.