Η εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έφερε χαμόγελα για τον Ροντινέι

Ροντινέι

i

© Intime

Η εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έφερε χαμόγελα για τον Ροντινέι

Διονύσης Βερβελές 19:01 - 09.05.2023 / Ανανεώθηκε: 19:01 - 09.05.2023

Η εικόνα του Βραζιλιάνου μπακ στο ντέρμπι των αιωνίων και η ασίστ στο γκολ της νίκης πρόσθεσε επιπλέον ικανοποίηση στους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Είχε προβληματίσει τον τελευταίο καιρό με την εικόνα του ο Ροντινέι, με αποτέλεσμα να καθίσει ακόμη και στον πάγκο. Ο Βραζιλιάνος μπακ, ήρθε τον Δεκέμβρη στον Ολυμπιακό και η αλήθεια είναι πως τον πρώτο καιρό έφερε την ηρεμία, σε μία θέση που οι Πειραώτες είχαν δοκιμαστεί για τα καλά, έχοντας ποντάρει στον Βρσάλικο και τον Άβιλα. Αμφότεροι αποτέλεσαν παρελθόν και ο Ροντινέι σήκωσε το βάρος. 

Στον Ολυμπιακό πάντως, είδαν τον Βραζιλιάνο μπακ να επιστρέφει στις καλές εμφανίσεις κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο ντέρμπι των αιωνίων. Ο Ροντινέι μπήκε δυναμικά από το πρώτο ημίχρονο και έδωσε στον Ολυμπιακό και κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και μέτρα ψηλά. 

Ανέβηκε, ζητούσε μπάλα, προσπαθούσε από νωρίς να δημιουργήσει. Κατάφερε μάλιστα να δικαιωθεί, με την ασίστ στο 68ο λεπτό. Σε μία φάση που ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε καλά την μπάλα, ο Φορτούνης είδε δεξιά του τον Ροντινέι και ο Βραζιλιάνος «έφτιαξε» τον Ρέαμπτσιουκ με την ασίστ του, για να διαμορφωθεί το τελικό 1-0, που όπως φαίνεται, κρίνει και το πρωτάθλημα. 

Super League 2022-23... σου οφείλουμε μια πολύ μεγάλη συγγνώμη!

Super League 2022-23... σου οφείλουμε μια πολύ μεγάλη συγγνώμη!

Με τα όσα συνέβησαν στην προτελευταία στροφή του φετινού πρωταθλήματος επιβεβαιώθηκε, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι πρόκειται για το συναρπαστικότερο των τελευταίων, τουλάχιστον, τριάντα χρόνων, μακάρι να είχαμε κι εμείς καταφέρει, ως εκπρόσωποι του Τύπου, να φανούμε αντάξιοί του!

Αυτή ήταν η δεύτερη ασίστ του Βραζιλιάνου μπακ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, είχε προηγηθεί άλλη μία στο 6-1 επί του Παναιτωλικού. Συμπλήρωσε 18 ματς στο πρωτάθλημα, όλα ως βασικός! Και έτσι θα συνεχίσει, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» είναι ικανοποιημένοι από την παρουσία του. 

Ο στόχος μιας τέτοιας μεταγραφής άλλωστε τον Ιανουάριο, ήταν να «κουμπώσει» ενόψει του καλοκαιριού, να μην χρειάζονται προσθήκες σε όλες τις θέσεις της άμυνας. Αυτό που θα πρέπει να ξεκαθαριστεί, είναι τι θα γίνει με τον δεύτερο μπακ, αν θα παραμείνει ο Ανδρούτσος ή θα προχωρήσει η ομάδα σε μεταγραφή άλλου αμυντικού.

Η εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό πάντως, βοήθησε και τον Ροντινέι ψυχολογικά. Ένιωθε ανακουφισμένος, ένιωθε καλύτερα, την είχε ανάγκη αυτή την εμφάνιση και ήρθε σε ένα ματς που περνά στην ιστορία για πολλούς λόγους…