Στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός: Η Κ19 διέσυρε τη Μίλαν σε έξι λεπτά και σήκωσε το UEFA Youth League!

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός: Η Κ19 διέσυρε τη Μίλαν σε έξι λεπτά και σήκωσε το UEFA Youth League!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:52 - 22.04.2024 / Ανανεώθηκε: 21:43 - 22.04.2024

Σε... θρύλος της Ευρώπης βαφτίστηκε ο Ολυμπιακός Κ19, ο οποίος διέσυρε τη Μίλαν στον τελικό του Youth League με σκορ 3-0. Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν μία ονειρική σεζόν με τον καλύτερο τρόπο, κατακτώντας το πρώτο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο.

Το «θαύμα» ολοκληρώθηκε! Ο Ολυμπιακός Κ19 ήταν... οδοστρωτήρας στον τελικό του UEFA Youth League, εκεί όπου επικράτησε της Μίλαν με 3-0. Η ομάδα του Συλαϊδόπουλου έφτασε στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου, το οποίο και αποτελεί το πρώτο στην ιστορία του συλλόγου.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο ματς και από νωρίς θα μπορούσαν να είχαν πάρει το προβάδισμα. Σε πρώτο χρόνο ο Πνευμονίδης πάτησε περιοχή και πλάσαρε από αριστερά, με τον Ραϊέρ να τον σταματά εντυπωσιακά (2’). Ακολούθησε στο 9ο λεπτό ο Παπακανέλλος, του οποίου το σουτ πέρασε εκατοστά από το δοκάρι. 

Η απάντηση ήρθε από τον Σία λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, με τη Μίλαν από εκείνο το σημείο να γίνεται πιο πιεστική. Η ιταλική ομάδα μέχρι το 35’ κρατούσε την κατοχή και προσπαθούσε να γίνει απειλητική, δίχως αποτέλεσμα. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός - που ανέκτησε τον έλεγχο - είχε ξανά μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μπάκουλας από  θέση βολής έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του αντίπαλου κίπερ.

Με το «καλημέρα» του β’ μέρους ο Σία έφτασε κοντά στο να κάνει το 1-0, όμως δεν μπόρεσε με προβολή να βρει την μπάλα. Ακολούθησε το δυνατό σουτ του Σκότι το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Σίνα σε κόρνερ (53’). Τελικά όμως η τύχη χαμογέλασε για τον Ολυμπιακό, όταν στο 57’ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Στάλμαχ. Αυτό ανέλαβε να εκτελέσει ο Μουζακίτης, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα αριστερά της εστίας (60’) για το 1-0 των Πειραιωτών. 

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Παπακανέλλος έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο για τον σύλλογό του, όταν κουβαλώντας από δεξιά την μπάλα δοκίμασε ένα διαγώνιο σουτ που κατέληξε στα δίχτυα. Tη… χαριστική βολή έδωσε ο Μπακούλας, ο οποίος πέτυχε το κορυφαίο γκολ της χρονιάς με ψαλιδάκι έπειτα από σέντρα του Κουτσογούλα στο 66ο λεπτό. 

Εκεί ήρθε και η αντίδραση της Μίλαν που προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση. Η μεγαλύτερη στιγμή ήρθε στο 80’ όταν ο Σίνα σταμάτησε δύο φορές τον Σάλα από ευνοϊκή θέση. Η απάντηση ήρθε από τον Πνευμονίδη που τελικά δεν μπόρεσε να κάνει το 4-0 στο 81’. Το παιχνίδι μέχρι το τέλος μετατράπηκε σε διαδικαστικού χαρακτήρα και εν τέλει ο Ολυμπιακός έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Έξι λεπτά! Τόσα ήταν αρκετά για τον Ολυμπιακό ώστε να φτάσει στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου. Προηγουμένως πάντως είχε δείξει πως δεν αξίζει να χάσει, αφού στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα είχε φτάσει κοντά στο προβάδισμα. Ακόμα και όταν δεν είχε τον έλεγχο, το σχήμα του Συλαϊδόπουλου δεν επέτρεπε στη Μίλαν να βρει κενά.

MVP:

Ο Παπακανέλλος! Φυσικά MVP δεν είναι μόνο σε αυτό το ματς αλλά σε όλη την πορεία της ομάδας. Όσο για το παιχνίδι, ο νεαρός παίκτης έχει χάσει ευκαιρίες, έχει σκοράρει το γκολ που «σφράγισε» τη νίκη στο 61' και έχει δώσει τα μέγιστα σε ένα ακόμα ματς.