«Κληρώνει» στην προπόνηση του Σαββάτου (30/3) - Οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ ενόψει ΑΕΚ

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

©Intime

«Κληρώνει» στην προπόνηση του Σαββάτου (30/3) - Οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ ενόψει ΑΕΚ

Διονύσης Βερβελές 20:59 - 29.03.2024 / Ανανεώθηκε: 21:04 - 29.03.2024

Ο Μεντιλίμπαρ που δεν αποκαλύπτει τα πλάνα του και βλέπει την… επιστροφή με ΑΕΚ.

Στο ματς με την ΑΕΚ την Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχει πέσει το βάρος όλων στον Ολυμπιακό. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, είδε τους διεθνείς του να επιστρέφουν και πλέον, καταστρώνει το πλάνο με το οποίο θα επιδιώξει την… επιστροφή των Πειραιωτών στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Κακά τα ψέματα, η εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό, στην τελευταία… γεύση για τη Stoiximan Super Leauge, έφερε σε δύσκολη θέση τους Πειραιώτες. Τους άφησε τέταρτους, αλλά και στο -5 από την ΑΕΚ, κάνοντας το ματς της Κυριακής ακόμη πιο δύσκολο.

Ο Μεντιλίμπαρ πάντως, θα «κληρώσει» στην προπόνηση του Σαββάτου για το τελικό του πλάνο. Σπανίως «δείχνει» εντεκάδα μέσω των προπονήσεων, αλλά την τελευταία, τη θεωρεί την πιο σημαντική για την κατάσταση παικτών του. Ο Μασούρας για παράδειγμα, επιβαρύνθηκε με την Εθνική Ελλάδας, «χτυπήθηκε» και ψυχολογικά με τον αποκλεισμό από τη Γεωργία.

Ένα δίλημμα όπως επισημάναμε και σε προηγούμενο άρθρο, είναι αυτό του τερματοφύλακα. Αν θα παίξει από την αρχή ο Πασχαλάκης ή ο Τζολάκης. Ο Πασχαλάκης φαίνεται να έχει περισσότερες πιθανότητες, από τη στιγμή που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις του. Από εκεί και πέρα, θα γίνει μια κουβέντα και με τον Ροντινέι, που είχε ενοχλήσεις το προηγούμενο διάστημα, αλλά το διαχειρίστηκε ανάλογα, με σκοπό να μην χάσει κάποιο ματς. Δεν ήταν ο… κορυφαίος βέβαια σε αυτά, αλλά τα έβγαζε.

Πολλοί βλέπουν ως εντεκάδα αυτή που ξεκίνησε στην Μπάτσκα Τόπολα, στο Μακάμπι- Ολυμπιακός 1-6, με μοναδική αλλαγή αυτή του τερματοφύλακα. Δεν αποκλείεται, όμως, να υπάρξουν κι εκπλήξεις από τον Μεντιλίμπαρ, που πιστεύει πως είναι ένα ματς που πρέπει να υπάρχουν επιλογές και από τον πάγκο, πολλές φορές από εκεί δόθηκαν οι λύσεις.

Ο Βάσκος κόουτς πάντως, όπως συνηθίζει, θα ανακοινώσει αποστολή μετά το τέλος της προπόνησης. Κι ένα άλλο ζήτημα, είναι η απόφασή του με τον Ζέλσον Μαρτίνς. Αν θα τον συμπεριλάβει ή όχι στην αποστολή.

Είχαμε τονίσει πως δεν θα ρισκάρουν πλέον στον Ολυμπιακό, αλλά δεν παύει να είναι ένας παίκτης με ποιότητα και ταχύτητα που μπορεί να προσφέρει έστω και για λίγα λεπτά. Λεπτά που σε ματς όπως αυτό με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμα…