Με «μάγο» Ποντένσε 4-1 τη Λαμία ο Ολυμπιακός και τώρα... Άστον Βίλα!

Ο Ποντένσε στο Ολυμπιακός - Λαμία

i

© Intime

Με «μάγο» Ποντένσε 4-1 τη Λαμία ο Ολυμπιακός και τώρα... Άστον Βίλα!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:51 - 28.04.2024 / Ανανεώθηκε: 21:43 - 13.05.2024

Δίχως να ιδρώσει, ο Ολυμπιακός επικράτησε της Λαμίας στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 4-1 και βρέθηκε προσωρινά στην τρίτη θέση. Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν με επιτυχία την «πρόβα» εν όψει Άστον Βίλα, έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον Ντανιέλ Ποντένσε.

Χωρίς κόπο και με τρόπο ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη κόντρα στη Λαμία (4-1), στο ματς της 8ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League. Όσο για το ποιος ήταν αυτός ο τρόπος το όνομά του ήταν Ντανιέλ Ποντένσε, με τον Πορτογάλο να κάνει εξαιρετικό ματς και να ολοκληρώνει με επιτυχία την «πρόβα» της ομάδας του εν όψει Άστον Βίλα.

Μέχρι το 20ο λεπτό το ματς δεν είχε καθόλου καλό ρυθμό. Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ ναι μεν είχαν τον έλεγχο αλλά δεν είχαν ουσία στις απειλές τους, πέραν μιας καλής στιγμής του Μασούρα στο 6ο λεπτό. Μέσα στα επόμενα 10 λεπτά όμως και μετά τις φωνές του Ισπανού τεχνικού, οι ποδοσφαιριστές ανέβασαν στροφές και πέτυχαν δύο τέρματα. Σε πρώτο χρόνο ο Ποντένσε εκμεταλλεύτηκε μία χαμένη μπαλιά, έστρωσε στον Τσικίνιο από αριστερά και εκείνος κοντά από το σημείο του πέναλτι πλάσαρε εύστοχα, στο 24’. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε και η ηρεμία, με τον Έσε να εκμεταλλεύεται το λάθος του Μαρτίνεθ, να στρώνει στον Ναβάρο και τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Αυτό τους έδωσε την ψυχολογία και ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πετύχει τρίτο γκολ, έχοντας τις στιγμές του. Από την άλλη η Λαμία επιχείρησε να μειώσει λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ανεβάζοντας τις γραμμές της. Εν τέλει οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0. 

Στο δεύτερο μέρος οι Πειραιώτες «καθάρισαν» επί της ουσίας από νωρίς την υπόθεση «τρίποντο». Στο 52ο λεπτό ο Σιμόν έκανε προσπάθεια να απομακρύνει ωστόσο έβγαλε μπαλιά στον Ποντένσε που με εξ επαφής σουτ στην κίνηση «κρέμασε» τον Κοσέλεφ. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Μασούρας έχασε ασύλληπτη ευκαιρία για το 4-0, όταν ανενόχλητος δοκίμασε ένα σουτ που κατέληξε άουτ. Η Λαμία, τελικά, έφτασε στη μείωση, χάρη στο γκολ του Τόσιτς.

Ο Λέικ στο 64’ εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του, έστρωσε στον άξονα για τον Σέρβο που με μακρινό σουτ έκανε το 3-1. Η φιλοξενούμενη προσπάθησε να μειώσει ακόμα περισσότερο και πίεσε για το 3-2, το οποίο θα την έβαζε ξανά στο ματς. Όμως ο Ολυμπιακός τελικά πέτυχε και τέταρτο γκολ, με τον Αλεξανδρόπουλο. Ο Ελ Αραμπί έστρωσε στον Ελ Κααμπί, εκείνος έβγαλε στον Έλληνα μέσο που με ένα ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-1 στο 90+3'.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

O Ολυμπιακός μπορεί να παρουσίασε μία έλλειψη συγκέντρωσης στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου, όμως τελικά μέσα σε 10 λεπτά έβαλε μπροστά τις «μηχανές» του και τελείωσε ουσιαστικά το ματς. Αυτό είχε ζητήσει και ο Μνετιλίμπαρ από τους παίκτες του προκειμένου εκείνος να μπορέσει να κάνει την απαραίτητη διαχείριση εν όψει Άστον Βίλα. 

ΜVP:

Δίχως αμφιβολία ο Ντανιέλ Ποντένσε! Και τι δεν έκανε ο Πορτογάλος στον αγωνιστικό χώρο. Έδωσε την ασίστ στο πρώτο μέρος, σκόραρε για το 3-0 στο δεύτερο μέρος, ενώ φρόντισε να δημιουργήσει πολλούς μπελάδες στην αριστερή πτέρυγα της άμυνας. Χαρακτηριστικό είναι πως από τις 41 πάσες που επιχείρησε οι 35 ήταν επιτυχημένες, κάτι που δείχνει το πως βοήθησε στη συνολική κυκλοφορία της μπάλας.

TΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Ολυμπιακός πέτυχε «τεσσάρα» κόντρα στη Λαμία, στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η προηγούμενη φορά ήταν τον Σεπτέμβριο του 2023 με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον πάγκο, με τη διαφορά πως τότε η ομάδα δεν είχε δεχθεί γκολ και είχε επικρατήσει με 4-0.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ: 

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος, Βέζο, Ρίτσαρντς, Τσικίνιο, Έσε, Όρτα, Μασούρας, Ποντένσε, Ναβάρο.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Νούνιες, Τζανδάρης, Τσιλούλης, Μαρτίνεθ, Λέικ, Κοντονίκος

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: