Ολυμπιακός: Με νίκη επί του ΠΑΟΚ τα φέρνει... τούμπα!

Ολυμπιακός

i

© Intime

Ολυμπιακός: Με νίκη επί του ΠΑΟΚ τα φέρνει... τούμπα!

Διονύσης Βερβελές 16:43 - 18.02.2024 / Ανανεώθηκε: 16:45 - 18.02.2024

Πως… ξαφνικά πως μπορεί να αλλάξει εντελώς η ψυχολογία στο στρατόπεδο των «ερυθρόλευκων»!

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, από τη μία στιγμή στην άλλη μπορείς να πας από τα ψηλά στα χαμηλά και το αντίστροφο, όμως, από τα χαμηλά στα ψηλά! 

Ο Ολυμπιακός πήρε την απόφαση πριν από λίγες ημέρες να λύσει τη συνεργασία του με τον Κάρλος Καρβαλιάλ, αλλά και τον Πέδρο Άλβες. Και ο Βαγγέλης Μαρινάκης έφερε πίσω τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς στη θέση του αθλητικού διευθυντή και στον πάγκο πήρε ίσως ό,τι καλύτερο υπήρχε αυτήν τη στιγμή διαθέσιμο στην αγορά, τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. 

Οι αλλαγές αυτές και περισσότερο η άφιξη του Βάσκου τεχνικού, έφερε άλλον αέρα στην ομάδα. Αυτό φάνηκε αμέσως από το ματς με τη Φερεντσβάρος στο «Καραϊσκάκη», όπου πήρε τη νίκη ο Ολυμπιακός με 1-0 και απέκτησε ένα προβάδισμα για πρόκριση στους «16» του Conference League.

Τι γίνεται, όμως. και με το πρωτάθλημα;

Ξαφνικά όλα μπορούν να έρθουν... Τούμπα και ο Ολυμπιακός να μπει ξανά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε τη Λαμία στη Λεωφόρο. Η ΑΕΚ παίζει με την Κηφισιά στη Φιλαδέλφεια, κερδίζει και πάει στους 52 βαθμούς. 

Εάν, λοιπόν, ο Ολυμπιακός μπορέσει να πάρει το «διπλό» απόψε στον ΠΑΟΚ, τότε τα πράγματα παίρνουν «φωτιά» στη βαθμολογία του πρωταθλήματος! Οι «ερυθρόλευκοι» πηγαίνουν στους 47 βαθμούς και από το -9, θα είναι 5 βαθμούς πίσω από την κορυφή, έχοντας όμως δείξει μέσα σε δύο παιχνίδια τους ότι έχουν αλλάξει και πολύ περισσότερο επιστρέψει! 

Το θέμα όμως είναι να καταφέρει να κάνει το «διπλό» στην Τούμπα, σε αντίθετη περίπτωση τότε τα πράγματα πηγαίνουν στο άλλο άκρο... Γι’ αυτό το αποψινό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό είναι ιδιαίτερα κομβικό, όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους αλλά και για να μπορέσει να στείλει το δικό του μήνυμα στις υπόλοιπες ομάδες. 

Γιατί όπως και να το κάνουμε ο Ολυμπιακός έχει τη δική του δυναμική και όταν βλέπουν οι αντίπαλοί του ότι «ανεβαίνει» αγωνιστικά, τα πάντα μπορούν να συμβούν... Μην ξεχνάμε πως περιμένει και την απόφαση του CAS…