Με Μεντιλίμπαρ εμπνευστή και Κααμπί εκτελεστή ο Ολυμπιακός «ξέρανε» τη Φερεντσβάρος!

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο Ολυμπιακός - Φερεντσβάρος

i

© Intime

Με Μεντιλίμπαρ εμπνευστή και Κααμπί εκτελεστή ο Ολυμπιακός «ξέρανε» τη Φερεντσβάρος!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:42 - 15.02.2024 / Ανανεώθηκε: 21:56 - 15.02.2024

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος από τη Φερεντσβάρος, πάλεψε για τη νίκη και τελικά την πήρε χάρη στον Ελ Κααμπί (1-0). Ο Μαροκινός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και χάρισε την επικράτηση, στο ματς των playoffs του Europa Conference League.

Με το δεξί ξεκίνησε η θητεία του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αφού ο Ολυμπιακός επικράτησε της Φερεντσβάρος με 1-0, στο ματς των playoffs του Europa Conference League. Oι Πειραιώτες ήταν ανώτεροι σε όλο το παιχνίδι και τελικά δικαιώθηκαν με το τέρμα που σκόραρε ο Ελ Κααμπί. 

To ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να είναι ιδανικότερο για τη φιλοξενούμενη, με τον Βάργκας να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του πριν καν συμπληρωθεί το λεπτό. Όμως ο σκόρερ του τέρματος ήταν εκτεθειμένος και το τέρμα δεν μέτρησε. 

Ακολούθησε ένα διάστημα άγχους, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν την κυκλοφορία αλλά να μην μπορούν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Οι Ούγγροι φάνηκαν να περιμένουν στο δικό τους μισό, ελπίζοντας σε ολιγωρία των Πειραιωτών. 

Αυτή ήρθε στο 24’ με το σουτ του Ραμίρεζ όμως να σταματά από τον Πασχαλάκη. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε με τον Κάρμο, ο οποίος με εξαιρετική κεφαλιά στο 32’ έφτασε μία ανάσα από το 1-0. 

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν για το προβάδισμα και έγιναν αρκετές φορές απειλητικοί. Ωστόσο τέρμα δεν ήρθε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0. Το μοτίβο της πίεσης των Πειραιωτών και της αναμονής των Ούγγρων συνεχίστηκε στην αρχή του πρώτου μέρους. 

Όσο ο χρόνος κυλούσε, οι παίκτες του Στάνκοβιτς άρχισαν να παίρνουν μέτρα και να ψάχνουν με τη σειρά τους το γκολ. Όμως ο Ολυμπιακός ανέκτησε τον έλεγχο και συνέχισε να παρουσιάζει την εικόνα που είχε στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους, έχοντας καλές στιγμές για να σκοράρει. 

Το ζει ο Μεντιλίμπαρ: Με κοντομάνικο μπλουζάκι στον πάγκο κόντρα στη Φερεντσβάρος! (pics)
CONFERENCE LEAGUE

20:10 - 15.02.2024

Το ζει ο Μεντιλίμπαρ: Με κοντομάνικο μπλουζάκι στον πάγκο κόντρα στη Φερεντσβάρος! (pics)

Παρά τη χαμηλή θερμοκρασία, ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ , δείχνει να μην έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, φορώντας μόνο ένα κοντομάνικο μπλουζάκι.

Σε αυτό βοήθησαν και οι αλλαγές των Όρτα - Ποντένσε. Τη λύτρωση έφερε τελικά ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 83’, προκαλώντας ντελίριο στο γήπεδο. Ο Ροντινέι έβγαλε μία πολύ όμορφη σέντρα, ο Μαροκινός έγινε αποδέκτης της μπάλας και από κοντά έκανε το 1-0. Άλλο τέρμα δεν σημειώθηκε και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη. 

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Ο Ολυμπιακός ήταν μονίμως με το πόδι στο... γκάζι πατημένο. Η πίεση ήταν συνεχώς ψηλά κάτι που ζητούσε σε όλο το παιχνίδι ο Μεντιλίμπαρ. Αυτή εν τέλει απέδωσε καρπούς, αφού ο σύλλογος του Πειραιά πήρε αυτό που ήθελε και δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου. 

MVP: 

Δεν θα μπορούσε να μην είναι ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα μπορεί να μην εμφανίστηκε αρκετά, όμως τη στιγμή που χρειάστηκε και που το παιχνίδι «έκαιγε» εκείνος σκόραρε το νικητήριο τέρμα.  

TO ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: 

Τρία ματς έχει δώσει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Φερεντσβάρος και για πρώτη φορά στην ιστορία του κατόρθωσε να τη νικήσει. Τα προηγούμενα ήταν τη σεζόν 1996-97, για το UEFA Cup, με το ματς στην Ουγγαρία να λήγει 3-1 και αυτό στην Ελλάδα 2-2. 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόι, Κάρμο, Ορτέγκα, Καρβάλιο, Αλεξανδρόπουλος, Έσε, Φορτούνης, Ελ Κααμπί, Μασούρας

Φερεντσβάρος (Ντέγιαν Στάνκοβιτς): Ντιμπούς, Ουίνγκο, Σισέ, Μαέ, Ραμίρεζ, Μακρέτσκις, Μαϊγκά, Μαρκίνιος, Αμπού Φανί, Ζαχάριασεν, Βάργκα.