Μια καλή κουβέντα και βλέπουμε…
i

© instagram schreuder.official

Μια καλή κουβέντα και βλέπουμε…

Διονύσης Βερβελές 14:16 - 27.04.2023 / Ανανεώθηκε: 14:19 - 27.04.2023

Η πρώτη επαφή με τον Σρούντερ και η δύσκολη συνέχεια για τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός όπως επιβεβαίωσε το βράδυ της Τετάρτης, έφερε στην Ελλάδα τον Άλφρεντ Σρούντερ. Ο 50χρονος Ολλανδός τεχνικός, ήρθε στη χώρα μας για να συναντηθεί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και να γίνει μια πρώτη κουβέντα. Για ευνόητους λόγους, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες από αυτό το ραντεβού. Ο πρώτος στόχος, ήταν αυτός. Να γίνει μια καλή συζήτηση, να δει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τον Ολλανδό κόουτς και να τον ακούσει. Να καταλάβει και ο πρώην τεχνικός του Άγιαξ τις απαιτήσεις των «ερυθρολεύκων».

Η άποψη του Ολυμπιακού δεν θα αλλάξει. Θέλει να κλείσει νωρίς τον προπονητή του για τη νέα χρονιά, να αξιολογήσει το ρόστερ, να αποφασίσει. Δεν θέλει να πάει… μακριά, ψάχνοντας τον προπονητή δέκα ημέρες πριν αρχίσει η προετοιμασία της ομάδας. Δεν θα γίνει αυτό.

Ωστόσο, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τα δεδομένα που υπάρχουν. Όπως ήταν ξεκάθαρος και ο Ολυμπιακός. Επιβεβαίωσε την παρουσία του Σρούντερ στην Ελλάδα, όπως και το γεγονός ότι δεν υπάρχει συμφωνία. Κι έτσι είναι ως τώρα. Έγινε μια καλή κουβέντα και βλέπουμε τη συνέχεια.

Χωρίς να προκύπτει -για την ώρα τουλάχιστον- από το ρεπορτάζ κάποια κουβέντα με άλλον προπονητή, δεν θα ήταν παράλογο οι «ερυθρόλευκοι» να σκανάρουν την αγορά. Καθημερινά άλλωστε στα γραφεία των Πειραιωτών, φτάνουν προτάσεις μάνατζερ με υποψήφιους προπονητές για να αναλάβουν την ομάδα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξέρει πως αυτή η επιλογή αυτή θα πρέπει να είναι προσεκτική και όσο το δυνατόν πιο σίγουρη. Κανείς δεν εξασφαλίζει την επιτυχία με έναν νέο προπονητή, αλλά είναι βασικό συστατικό οι βάσεις που θα μπουν. Όπως έγινε για παράδειγμα με τον Μαρτίνς, με τον Ολυμπιακό να τον στηρίζει στις δύσκολες στιγμές του την πρώτη του χρονιά, που δεν κατάφερε να κατακτήσει τίτλο.

Η επιβεβαίωση των επαφών με τον Σρούντερ πάντως, επιβεβαιώνουν ότι ο Ολυμπιακός «ψάχνεται» για τα καλά και άμεσα να τελειώσει το συντομότερο με το κομμάτι του προπονητή. Όπως είναι πολύ πιθανό να «διαβάζει» καταστάσεις, αλλά να συλλέγει και περισσότερες πληροφορίες. Και όχι μόνο για τον Σρούντερ…