Μαυρογενίδης: «Θα θυμόμαστε για μια ζωή αυτή την ημέρα»

Μαυρογενίδης: «Θα θυμόμαστε για μια ζωή αυτή την ημέρα»

Sportal newsroom 18:53 - 19.04.2024

Ο Δημήτρης Μαυρογενίδης στις δηλώσεις μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Youth League τόνισε ότι αυτή την ημέρα θα τη θυμούνται όλοι για μια ζωή.

Μία ημέρα μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του Conference League, οι νέοι των «ερυθρολεύκων» πήραν και εκείνοι μια επική πρόκριση στον τελικό του Youth League. Η ομάδα του Πειραιά ήρθε ισόπαλη 0-0 στην κανονική διάρκεια απέναντι στη Ναντ και στη διαδικασία των πέναλτι οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν πιο ψύχραιμοι και προκρίθηκαν με 3-1 στον τελικό της διοργάνωσης.

Μετά την αναμέτρηση ο Δημήτρης Μαυρογενίδης τόνισε μεταξύ άλλων πως αυτά που ζουν οι παίκτες της ομάδας θα τα θυμούνται για μια ζωή.

Άλλοι δύο ευρωπαϊκοί ημιτελικοί για ομάδες του Ολυμπιακού το Σάββατο (20/4)!
ΣΠΟΡ

18:42 - 19.04.2024

Άλλοι δύο ευρωπαϊκοί ημιτελικοί για ομάδες του Ολυμπιακού το Σάββατο (20/4)!

Το ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού έκανε υπερήφανους τους φιλάθλους του αφού οι ομάδες Ανδρών και Νέων προκρίθηκαν σε ευρωπαϊκούς ημιτελικούς και τελικό. Σειρά παίρνουν το Πόλο Γυναικών και το Χάντμπολ Ανδρών...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Θα τη θυμόμαστε αυτή τη μέρα για μία ζωή, αλλά το θέμα είναι ότι αυτές τις εικόνες, τις παραστάσεις που δημιουργούν τα παιδιά, αυτοί θα τις θυμούνται για μια ζωή. Είναι δύο υπέροχες μέρες για τον Ολυμπιακό, η πρώτη ομάδα χθες και τα παιδιά σήμερα έχουν καταφέρει κάτι ανεπανάληπτο. Όλη η διαδρομή για μας είναι τόσο διδακτική, μεγαλώνει τόσο τα παιδιά σ' αυτή τη διαδικασία εκπαίδευσης. Βέβαια, όσο μπορούμε πρέπει να είμαστε ταπεινοί, γιατί έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι, τον τελικό του Youth League. Ποιος θα το φανταζόταν πριν από τόσα χρόνια. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι κι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για όσες θυσίες έχουν κάνει μέχρι τώρα, στο staff της Κ19, στον Κ. Συλαϊδόπουλο, φυσικά στον πρόεδρο. Θέλω να πιστεύω ότι σήμερα νιώθει πάρα πολύ περήφανος για όλα αυτά που έχει επενδύσει και νομίζω όλος αυτός ο χρόνος, όλη αυτή η δουλειά τόσα χρόνια έχει πιάσει τόπο»

Για την ηρεμία των παιδιών: «Αυτό που είπαμε στα παιδιά είναι σε αυτά τα ματς να μπορείς να ελέγξεις τα συναισθήματά σου. Μόνο τότε μπορείς να βγάλεις αυτά που θέλεις βάσει του πλάνου. Είχαμε να κάνουμε με μία ομάδα που μοιάζει πάρα πολύ με μας. Έχει αποκλείσει κι αυτή θεωρητικά πάρα πολλά αουτσάιντερ. Οπότε στηριζόταν πολύ στο ομαδικό πνεύμα. Το ίδιο κι εμείς. Και στις στιγμές που βρήκαμε τις δυσκολίες τα παιδιά ήταν ενωμένα και ανταπεξήλθαμε. Αν ήμασταν πιο ψύχραιμοι στην τελική ενέργεια, στο επιθετικό τρίτο ίσως θα μπορούσαμε να έχουμε τελειώσει το παιχνίδι και νωρίτερα».

Για το αν υπήρχε ιδιαίτερη προπόνηση στα πέναλτι: «Ήταν το 4ο ή το 5ο παιχνίδι της Ναντ που πήγε στα πέναλτι, για μας το 3ο. Οπότε είμαστε υποχρεωμένοι μέσα σ' αυτή τη διαδικασία να προπονούμαστε και στα πέναλτι. Η αλήθεια είναι ότι κι εμείς εκτελούμε πολλά πέναλτι στις προπονήσεις, αλλά ταυτόχρονα αναλύουμε όλους τους ποδοσφαιριστές των αντιπάλων και ξέρουμε πού περίπου χτυπούν τα πέναλτι».

Για τη δυσκολία του Κουτσίδη από την Πόλη ταξίδεψε στη Νιόν: «Θα λιποθυμήσει από την κούραση, αλλά είναι τόσο μεγάλο το κίνητρο που ξεπαιρνιούνται όλα τα εμπόδια. Κι αυτός κι όλα τα παιδιά, όσοι μπήκαν, όσοι δεν μπήκαν και δεν ήρθαν μαζί μας, όλοι είναι υπέροχοι κι έχουν συμβάλλει σε αυτή τη διαδρομή».