Ο ελεύθερος ρόλος στον Φορτούνη

Φορτούνης - Τσέριν

i

© Intime

Ο ελεύθερος ρόλος στον Φορτούνη

Στηρίζει πολλά στον Έλληνα ποδοσφαιριστή ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού και περιμένει να εισπράξει…

Από την πρώτη στιγμή που ο Κάρλος Καρβαλιάλ ανέλαβε τον Ολυμπιακό είχε να λέει τα καλύτερα για τον Κώστα Φορτούνη. Φυσικά τον γνώριζε από πριν, όπως αναγνωρίζει και την αξία του Έλληνα αρχηγού των «ερυθρόλευκων».

Ξέρει καλά πως ο Φορτούνης είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού, το έχει δει άλλωστε και στους αγώνες της ομάδας που έχει παρακολουθήσει από την πρώτη ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα μέχρι τώρα. Γι’ αυτό και στηρίζει πολλά στον Φορτούνη ο Πορτογάλος τεχνικός και θέλει να τον έχει σε καλή κατάσταση, έτσι ώστε να βγει ωφελημένος ο Ολυμπιακός από τα όσα μπορεί να κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Όλες αυτές τις ημέρες έχει από κοντά τον Έλληνα άσο ο Κάρλος Καρβαλιάλ, του μιλάει και του εξηγεί τι θέλει από τον ίδιο στο γήπεδο και τον τρόπο παιχνιδιού που έχει ο ίδιος στο μυαλό του για τους «ερυθρόλευκους».

Η μπάλα στα πόδια του

Αυτό που έχει φανεί και από τις προπονήσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα ο Καρβαλιάλ στον Ολυμπιακό, είναι πως θέλει η μπάλα να περνάει συνέχεια από τα πόδια του Φορτούνη. Είναι κινητήριος μοχλός της επίθεσης του Ολυμπιακού και αυτό είναι κάτι που όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί για την ομάδα του Πειραιά.

Παράλληλα, από τα διπλά που έχουν κάνει στο Ρέντη φαίνεται πως ο Καρβαλιάλ δίνει στον Φορτούνη έναν ελεύθερο ρόλο μέσα στο γήπεδο. Δεν τον θέλει μόνο πίσω από τον επιθετικό, αλλά θέλει να κινείται και στον χώρο του κέντρου, να είναι αυτός ο οποίος θα μπορεί να περάσει την μπάλα μπροστά και του ζητάει όποτε βλέπει ότι η κυκλοφορία δυσκολεύει να γυρνάει ακόμη και πίσω από το κέντρο για να γίνεται κάτοχος της μπάλας.

Αυτό είναι ένα παιχνίδι το οποίο γνωρίζει να κάνει ο Φορτούνης, αφού επί της ουσίας είναι «10άρι» και ξέρει να κινείται στο κέντρο ιδιαίτερα με την μπάλα στα πόδια. Και αυτό θα δούμε λογικά κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα και όχι μόνο…