Ο Κορδόν «διαβάζει» και ξέρει την πίεση

Αντόνιο Κορδόν

i

©ElDesmarque

Ο Κορδόν «διαβάζει» και ξέρει την πίεση

Ο αθλητικός διευθυντής των Πειραιωτών και οι «έτοιμες» λύσεις…

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέας σεζόν για τον Ολυμπιακό έχει αρχίσει. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι πάντα εν αναμονή ανακοινώσεων και ο κόσμος περιμένει πολλά. Ο κόσμος έχει στηρίξει με 6.000 και βάλε εισιτήρια διαρκείας να έχουν φύγει ήδη, χωρίς να ξέρει ποιον προπονητή θα έχει στον πάγκο και ποιους παίκτες θα βλέπει στο γήπεδο. Αυτό είναι ο Ολυμπιακός, αυτή είναι η σχέση ομάδας και κόσμου.

Ο Αντόνιο Κορδόν, θέλοντας και μη, είναι ο πρωταγωνιστής ως τώρα. Είναι το «όπλο» για τη διοίκηση, ενόψει των εξελίξεων που θα ακολουθήσουν. Ο Ισπανός αθλητικός διευθυντής, τη γνωρίζει την πίεση που έχει. Ο κόσμος -και όχι μόνο- περιμένει πολλά.

Η νέα σεζόν θα αρχίσει τις επόμενες ημέρες και τυπικά. Κακά τα ψέματα, ο στόχος είναι ένας. Στις 5 Ιουλίου που το αεροπλάνο θα πετάξει για την Αυστρία, για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην περιοχή Μιλς στο Τιρόλο, να είναι αρκετά νέα πρόσωπα. Δεν είναι λίγα τα κενά των «ερυθρολεύκων», μετά τα όσα έχουν διαμορφωθεί στο ρόστερ τους.

Ο Κορδόν γνωρίζει την πίεση, ξέρει πλήρως τι του γίνεται και θέλει να δώσει λύσεις άμεσα. Δεν… κάθεται εδώ και ένα μήνα, κάθε άλλο. Έχει πάρει πάνω του αρκετά ζητήματα, απλά είναι ξεκάθαρο πως θέλει η αρχή να είναι δυνατή. Ναι, θα ανακοινωθεί ο νέος προπονητής, αλλά δεν θα αργήσουν οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις. Ονόματα κυκλοφορούν. Σημειώσαμε τους δύο στόπερ για παράδειγμα, τον Καμπρέρα και τον Γκαρσές. Υπάρχουν και άλλοι στη λίστα. Ο Κορδόν ψάχνεται για κάτι εξαιρετικό στα χαφ, θέλει έναν παίκτη που θα μπει στη θέση του Εμβιλά και θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την ομάδα.

Ο Κορδόν έχει στα χέρια του μια... πατάτα πιο καυτή από αυτή του προπονητή, αξίας 50 εκατ. ευρώ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:19 - 14.06.2023

Ο Κορδόν έχει στα χέρια του μια... πατάτα πιο καυτή από αυτή του προπονητή, αξίας 50 εκατ. ευρώ

Tο θέμα του προπονητή εξακολουθεί να φιγουράρει στον αφρό ως «πρόβλημα» που απαιτούσε επίλυση... χθες, την ίδια στιγμή όμως ίσως και να μην αποτελεί τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο του Κορδόν για τον Ολυμπιακό του 2023 - 2024.

Και εδώ, οι επόμενες ημέρες θα δείξουν πολλά. Προφανώς και η ομάδα δεν θα πάει στην Αυστρία με μία μεταγραφή. Είναι μεγαλύτερες οι απαιτήσεις, τα κενά. Και σε αυτό τον άξονα, ο Κορδόν δεν θέλει… διαρροές, δεν δίνει στίγμα, παρά μόνο στους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Δεν μπορεί πάντως να είναι τυχαίο ότι είναι το πρώτο καλοκαίρι που δεν… σπάνε πολλά ονόματα καθημερινά. Κι αυτό που τον νοιάζει, είναι να κάνει σωστά τη δουλειά του και να ενισχυθεί ο Ολυμπιακός, ώστε να μπει με το δεξί στη νέα σεζόν.

Για να δούμε…