Ολυμπιακός: Ο Μαρσέλο «διέγραψε» πολλά σχόλια
i

Μαρσέλο / © Intime

Ολυμπιακός: Ο Μαρσέλο «διέγραψε» πολλά σχόλια

Η επανεκκίνηση του Μαρσέλο ήρθε με δύο εκπληκτικά γκολ απέναντι στον Ατρόμητο. Ο Βραζιλιάνος σταρ έστειλε μήνυμα υπενθύμισης της τεράστιας καριέρας του και τώρα όλοι περιμένουν τη συνέχεια.

Κάποια πράγματα είναι θέμα σεβασμού, θέμα προσωπικότητας. Όχι, δεν πιστεύω ότι ο Μαρσέλο με την εμφάνισή του απέναντι στον Ατρόμητο έλυσε τα… ζητήματά του. Αν πιστεύει κανείς ότι ήρθε για να κάνει τα 100 μέτρα όπως τα έκανε όταν... γλένταγε όλη την Ευρώπη με τη φανέλα της Ρεάλ, μάταια περιμένει.

Προφανώς κι έκανε και λάθη. Δεν ήταν όπως έπρεπε. Ο καιρός περνούσε, έχανε έδαφος και ξεκίνησε κουβέντα ακόμη και για να μπει τέλος σε αυτή τη συνεργασία νωρίτερα. Την ίδια ώρα τα σχόλια στο Διαδίκτυο -και όχι μόνο- απαξιωτικά. Τα σχόλια περί κιλών, φωτογραφίες, βίντεο, ακόμη και από διακοπές του χρόνια πριν. Όταν σήκωνε τα Champions League (πέντε έχει άλλωστε αυτός ο ωραίος τύπος) με τη φανέλα της Ρεάλ.

Εκνευριζόμουν με αυτά τα σχόλια. Είναι θέμα ασέβειας. Ακόμη και αν δεν ξανάπαιζε στον Ολυμπιακό, αυτό που ζήσαμε αρχές Σεπτέμβρη δεν είχε… προηγούμενο. Άντε στον Λάγιος Ντέταρι κάποτε στο Δημοτικό Θέατρο, αλλά δεν ήμουν εκεί, είναι για τους παλιότερους που το έζησαν.

Ο Μαρσέλο στο 4-1 με τον Ατρόμητο, ήταν σαν να έδωσε το σύνθημα για την επανεκκίνηση του Ολυμπιακού. Μαζί και της δικής του. Όλα λύθηκαν λίγο πριν η ομάδα μπει στο αεροπλάνο για την Ισπανία, για τη μίνι προετοιμασία που έκανε στην Εστεπόνα.

Ο Μαρσέλο μίλησε με τον Μίτσελ. Άκουσε τους προβληματισμούς του Ισπανού τεχνικού, αλλά και των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Δεν είναι θέμα να γράψω ότι την… άκουσε. Δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Είναι θέμα ποδοσφαιρικού εγωισμού. Όταν έχεις τατουάζ στο μπούτι σου τα πέντε Champions League που έχεις κατακτήσει, τα δύο γκολ κόντρα στον Ατρόμητο είναι απλά ένα… μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Απορώ πως ένιωσαν όλοι αυτοί που όλο αυτό το διάστημα διακρίνονται από ασέβεια. Που έχουν… ισοπεδώσει τα πάντα. Όποια πικρία κι αν έχεις, ότι και αν σε ενοχλεί, κάποια πράγματα στη ζωή οφείλεις να τα σέβεσαι, να τα παραδέχεσαι.

Εκτιμήστε ότι βλέπουμε αυτόν τον παίκτη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ότι μπορείς να πας να τον δεις από κοντά. Οι δύο γκολάρες του ήταν ένα μήνυμα υπενθύμισης σε ορισμένους. Σε τύπους που νομίζουν πως τα ξέρουν όλα. Μόνο έτσι δεν είναι.

Ο Μαρσέλο έφερε τα χαμόγελα στο Καραϊσκάκη, έκανε τον κόσμο του Ολυμπιακού να ελπίζει για τη συνέχεια. Η καλύτερη αρχή μετά τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο, τώρα περιμένουν όλοι και τη συνέχεια.