Ο Μεντιλίμπαρ στο Ρέντη δεν... πετούσε στα σύννεφα

O Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

© Intime

Ο Μεντιλίμπαρ στο Ρέντη δεν... πετούσε στα σύννεφα

Διονύσης Βερβελές 13:44 - 18.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:45 - 18.02.2024

Ικανοποιημένος, αλλά και με παρατηρήσεις στους παίκτες του μετά από τη Φερεντσβάρος…

Πολλοί θα περίμεναν πως ο Μεντιλίμπαρ στο Ρέντη τις επόμενες ημέρες μετά τη νίκη με 1-0 επί της Φερεντσβάρος στο Καραϊσκάκη θα ήταν σε πελάγη ευτυχίας και θα μοίραζε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του. 

Τα πράγματα όμως στο Ρέντη δεν ήταν έτσι ακριβώς. Ο Ισπανός τεχνικός άλλωστε έχει ζήσει πολλά μέχρι τώρα στην προπονητική του καριέρα, οπότε δεν περίμενε μία νίκη για να νιώσει καλύτερα ψυχολογικά και να το περάσει αυτό στην ομάδα. Έχει τον τρόπο του να ανεβάσει τους παίκτες του και αυτό φάνηκε πριν από το ματς με τους Ούγγρους. 

Αντιθέτως, λοιπόν, ο έμπειρος κόουτς του Ολυμπιακού στις επόμενες προπονήσεις που έγιναν στο Ρέντη είχε να κάνει παρατηρήσεις στους ποδοσφαιριστές του. Τους είπε ένα «μπράβο» για τη νίκη, αλλά δεν ήταν και τόσο ικανοποιημένος για ορισμένα πράγματα που είδε στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων». 

Πρώτα απ' όλα δεν του άρεσε ο τρόπος που μπήκε η ομάδα του στα δύο ημίχρονα με τους Ούγγρους. Το τόνισε αυτό, ότι δε θα πρέπει στιγμή να χάνεται η αυτοσυγκέντρωση γιατί εάν η Φερεντσβάρος είχε αντιδράσει καλύτερα και είχε προηγηθεί είτε στην αρχή του πρώτου μέρους είτε στου δευτέρου ημιχρόνου, τα πράγματα θα ήταν άσχημα για τον Ολυμπιακό

Όπως δηλαδή πήγε να γίνει στο πρώτο δίλεπτο με το γκολ όμως που σημείωσαν οι Ούγγροι να ακυρώνεται και έτσι να μένει το 0-0 στο ματς εκείνη τη στιγμή. Όπως και να έχει ο Μεντιλίμπαρ είχε να πει πράγματα στους παίκτες του και να τους κάνει το απαραίτητο... σχολείο, αφού αυτό που θέλει τώρα είναι να βλέπει την ομάδα να διορθώνει τα κακώς κείμενα μέσα στο γήπεδο. 

Γι’ αυτό και στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα στο Καραϊσκάκη, τόνισε πως είναι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα όχι όμως με την εμφάνιση που είχε η ομάδα του. 

Όσο και αν στα μάτια του κόσμου τα πράγματα πήγαν καλά, ο Μεντιλίμπαρ έχει πολλές παραπάνω απαιτήσεις από τους ποδοσφαιριστές του και τους το τόνισε αυτό ενόψει Τούμπας και ΠΑΟΚ. Ίσως και γι’ αυτό δεν τους πήγε στα πολλά καλά λόγια. Γιατί περιμένει και συνέχεια…