Ολυμπιακός: Τον «χτυπούν» εκεί που «πονάει»

Παίκτες Ολυμπιακού

i

© Intime

Ολυμπιακός: Τον «χτυπούν» εκεί που «πονάει»

Διονύσης Βερβελές 09:01 - 12.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:02 - 12.03.2024

Είναι ξεκάθαρο το πλάνο των αντιπάλων του και ο προβληματισμός μεγάλος…

Μέσα στη χρονιά ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα όχι για την αμυντική του γραμμή μόνο, αλλά περισσότερο για τη γενική του αμυντική λειτουργία. Δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται πίσω στην τετράδα, αλλά ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι βοηθούν όλοι οι παίκτες.

Οι «ερυθρόλευκοι» αυτό το έπραξαν στην αρχή της σεζόν με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ και στις πρώτες ημέρες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Από τη Μακάμπι όμως μέχρι τώρα με τον Παναθηναϊκό, δεν το έκαναν με αποτέλεσμα να δεχτούν επτά γκολ μέσα σε δύο αγώνες.

Τι συνέβη, όμως και τόσο οι ισραηλινοί όσο και ο Παναθηναϊκός, έδειχναν να φαίνεται εύκολο να βάλει κάποιος γκολ στον Ολυμπιακό;

Η «πληγή» με τα μπακ

Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι αποκτώντας τον Ορτέγκα για αριστερά και έχοντας ήδη τον Ροντινέι στα δεξιά, αυτό που έλεγαν όλοι είναι πως θα έχει πολύ καλά πλάγια μπακ και ιδιαίτερα στην επίθεσή του. Αμφότεροι είναι επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές και περίμενε η ομάδα να πάρει πολλά απ' αυτούς. Επιθετικά ο Ροντινέι έχει πολλά, σίγουρα περισσότερα από τον Ορτέγκα, όμως αμυντικά και οι δύο έχουν τα δικά τους θέματα.

Ο Ροντινέι έχει πρόβλημα με τους παίκτες και τις μπαλιές που βγαίνουν στην πλάτη του. Παρά το γεγονός ότι έχει ταχύτητα στο παιχνίδι του, δεν παίρνεις καλές τοποθετήσεις για να μπορέσει αυτές τις μπαλιές να τις «καθαρίσει».

Από την άλλη ο Ορτέγκα ιδιαίτερα στις μονομαχίες ένας με έναν, δείχνει πως έχει θέματα. Δεν είναι ακόμη έτοιμος για ματς υψηλού επιπέδου όπως φαίνεται, θέλει το χρόνο του για να συνηθίσει στις νέες συνθήκες της καριέρας του αφού όλα του τα χρόνια πριν ήταν στην Αργεντινή.

Ευκαιρία και μετά εις βάρος γκολ: Ο Ολυμπιακός βίωσε δύο φορές το ίδιο σκηνικό κόντρα στον Παναθηναϊκό (vid & gallery)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:17 - 11.03.2024

Ευκαιρία και μετά εις βάρος γκολ: Ο Ολυμπιακός βίωσε δύο φορές το ίδιο σκηνικό κόντρα στον Παναθηναϊκό (vid & gallery)

Στο ίδιο έργο θεατές ήταν οι παίκτες του Ολυμπιακού στα δύο από τα τρία τέρματα του Παναθηναϊκού, αφού σε αυτά η ομάδα δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ και αμέσως μετά παραβιάστηκε η εστία της.

Έτσι τόσο η Μακάμπι όσο και ο Παναθηναϊκός έκαναν αυτό ακριβώς. «Χτύπησαν» τον Ολυμπιακό στα μπακ του, εκεί όπου έχει θέματα αμυντικά και οι δύο τελευταίοι αντίπαλοί του, σίγουρα τα έβγαλαν στην επιφάνεια. Απλά ήρθαν μέσα σε λίγες ώρες, από Πέμπτη σε Κυριακή βράδυ και… έβγαλε μάτια το πρόβλημα.