Ευκαιρία και μετά εις βάρος γκολ: Ο Ολυμπιακός βίωσε δύο φορές το ίδιο σκηνικό κόντρα στον Παναθηναϊκό (vid & gallery)

O Πασχαλάκης στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

i

© Intime

Ευκαιρία και μετά εις βάρος γκολ: Ο Ολυμπιακός βίωσε δύο φορές το ίδιο σκηνικό κόντρα στον Παναθηναϊκό (vid & gallery)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:17 - 11.03.2024

Στο ίδιο έργο θεατές ήταν οι παίκτες του Ολυμπιακού στα δύο από τα τρία τέρματα του Παναθηναϊκού, αφού σε αυτά η ομάδα δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ και αμέσως μετά παραβιάστηκε η εστία της.

Το βράδυ της Κυριακής (10/3) ολοκληρώθηκε με ονειρικό τρόπο για τον Παναθηναϊκό και με εφιαλτικό τρόπο για τον Ολυμπιακό. Το «τριφύλλι» έφυγε με θριαμβευτικό από το «Γ. Καραϊσκάκης», εκεί όπου με πρωταγωνιστή τον Φώτη Ιωαννίδη επικράτησε με σκορ 3-1.

Οι Πειραιώτες παρουσίασαν την ίδια αρνητική εικόνα με την Μακάμπι Τελ Αβιβ, πληρώνοντας άσχημα τα αμυντικά τους λάθη. Το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League είχε πολλές ομοιότητες με εκείνον της Πέμπτης, ενώ σε αυτόν ήρθε να προστεθεί και μία σημαντική λεπτομέρεια για τον σύλλογο του Πειραιά. Συγκεκριμένα, στα δύο από τα τρία γκολ του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός νωρίτερα έχει την ευκαιρία να πετύχει γκολ και να αλλάξει τις ισορροπίες του αγώνα.

Σε πρώτο χρόνο, ο σύλλογος του Πειραιά φτάνει μία ανάσα από το 2-1 και μάλιστα σε ένα καίριο σημείο, αφού θα ερχόταν περίπου τρία λεπτά πριν την ανάπαυλα. Ο Ορτέγκα έστρωσε στον Ναβάρο, αλλά εκείνος από την «καρδιά» της περιοχής έστειλε την μπάλα ξυστά δίπλα από το δοκάρι. Δευτερόλεπτα αργότερα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκρυψαν την μπάλα στο χτίσιμο της επίθεσης, έφτασαν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και έκαναν το 1-2.

Σε δεύτερο χρόνο, ο Ολυμπιακός είχε ένα μεγάλο διάστημα πριν το τρίτο γκολ στο οποίο πίεζε άνευ ουσίας. Μία από τις φορές όμως που αυτή η πίεση έπιασε τόπο, οι γηπεδούχοι δεν το εκμεταλλεύτηκαν. Σε μία από τις λίγες φορές που η άμυνα του Παναθηναϊκού βρέθηκε σε ανισορροπία, o Φορτούνης και ο Ποντένσε είδαν την μπάλα να τους στρώνεται, με το αποτέλεσμα της φάσης να είναι τελικά ένα άουτ. Από αυτό, το «τριφύλλι» έχτισε ακόμα μία άψογη επίθεση, με τον Ιωαννίδη να είναι ο τελικός αποδέκτης της μπάλας και να κάνει το 3-1.

Με αυτόν τον τρόπο οι «πράσινοι» μιμήθηκαν τα όσα έκανε η Μακάμπι Τελ Αβίβ το βράδυ της Πέμπτης, όπως άλλωστε επισήμανε και ο Φατίχ Τερίμ. Ο σύλλογος του Τούρκου τεχνικού έμοιαζε να περιμένει τους «ερυθρόλευκους» στο δικό του μισό και μόλις έβρισκε κενούς χώρους χτυπούσε τους Πειραιώτες.