Οσκαρικός Παναθηναϊκός έκανε παρέλαση στα γενέθλια του Ολυμπιακού και μπήκε γερά στη μάχη για τον τίτλο

Οσκαρικός Παναθηναϊκός έκανε παρέλαση στα γενέθλια του Ολυμπιακού και μπήκε γερά στη μάχη για τον τίτλο

Γιώργος Σακελλαρίου 22:28 - 10.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:29 - 10.03.2024

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με γκολάρα του Ποντένσε, αλλά ο φοβερός Παναθηναϊκός με εμφάνιση για Όσκαρ του Ιωαννίδη ανέτρεψε το σκορ κι έκανε παρέλαση με 3-1, μπαίνοντας γερά πλέον στο παιχνίδι του τίτλου.

Μία μέρα μετά τα γενέθλιά του, στις 4 Φλεβάρη, ο Παναθηναϊκός έσβησε τούρτα με καλεσμένους τους Πειραιώτες. Νίκησε 2-0 και οδήγησε ουσιαστικά στην έξοδο τον Καρβαλιάλ.

Απόψε είχε γενέθλια ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες έκλεισαν 99 χρόνια ιστορίας και φυσικά ήθελαν να τα γιορτάσουν με έναν θρίαμβο επί του αιωνίου αντιπάλου. Ο Ποντένσε έδειξε ότι μπορεί να γίνει αυτή η επιθυμία πράξη, αλλά ο λογάριαζε χωρίς τον Ιωαννίδη, τον Μπακασέτα, τον Μπερνάρ και την παρέα τους. Τι κι αν έχασε νωρίς με τραυματισμό τον Ντραγκόβσκι ο Παναθηναϊκός;

Μετά το 30’ πήρε τα ηνία και με τρομερή αντεπίθεση κι εμφάνιση για Όσκαρ, έκανε παρέλαση στο Φάληρο και μπήκε γερά στο παιχνίδι του τίτλου, τη στιγμή που βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο μετά τις γκέλες με Λαμία, Κηφισιά, ΟΦΗ και ξεκίνησε τέταρτος τη διαδικασία των playoffs. Πλέον προσπέρασε τον αντίπαλό του και κοιτάει τη μάχη του πρωταθλήματος με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα το ματς και είχε την πρώτη τελική στο 2’ όταν το σουτ του Ιωαννίδη κατέληξε στα χέρια του Πασχαλάκη. Στο επόμενο λεπτό η προβολή του Κάρμο ήταν άστοχη, όπως και στο 10’ το μακρινό σουτ του Ορτέγκα.

Στο 13' οι «πράσινοι» έχασαν καλή ευκαιρία. Ο Παλάσιος γύρισε από δεξιά, αλλά το πλασέ του Ιωαννίδη κόντραρε στον Κάρμο κι έφυγε κόρνερ.

Γκολάρα του Ποντένσε

Στο 24’ ο Ολυμπιακός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με εκπληκτικό γκολ του εξαιρετικού το τελευταίο διάστημα Ποντένσε. Σε σέντρα από δεξιά του Ελ Κααμπί, απομάκρυνε η άμυνα πάνω στον Ορτέγκα, αυτός έδωσε στον Πορτογάλο εξτρέμ κι αυτός απέφυγε τον Κώτσιρα και με δεξί σουτ αριστερά εντός της περιοχής εκτέλεσε με το δεξί κι έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι -την άγγιξε ελάχιστα ο Λοντίγκιν - και στην αριστερή γωνία για το 1-0.

Ο Ολυμπιακός είχε πλέον ψυχολογία κι αναζήτησε άμεσα και δεύτερο γκολ. Στο 30’ ο Ποντένσε έκανε μακρινό σουτ και η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Λοντίγκιν.

Ο Παναθηναϊκός σταδιακά άρχισε να ισορροπεί ξανά τον αγώνα και στο 37’ κυκλοφόρησε καλά τη μπάλα, αυτή στρώθηκε στον Παλάσιος, του οποίου το σουτ κόντραρε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Αργεντινού εξτρέμ δεν ανησύχησε τον Πασχαλάκη.

Ισοφάρισε ο Μπακασέτας

Στο 41’ οι «πράσινοι» βρήκαν γκολ ισοφάρισης. Ο Μλαντένοβιτς έκανε την μπαλιά στον Ιωαννίδη αυτός κράτησε κι έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Μπερνάρ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε με το εξωτερικό. Η μπάλα όδευε προς τα δίχτυα, ο Έσε πρόλαβε κι απομάκρυνε, αλλά πάνω στον Μπακασέτα, ο οποίος με δεξί σουτ στο ύψος του πέναλτι εκτέλεσε για το 1-1.

Στο 45’+2’ οι Πειραιώτες άγγιξαν το 2-1. Ο Ορτέγκα γύρισε από αριστερά και ο Ναβάρο στην καρδιά της άμυνας πλάσαρε με το αριστερό κι έστειλε τη μπάλα άουτ κοντά στο αριστερό δοκάρι.

Ανατροπή με Ιωαννίδη!

Στο 45+4’ ο Παναθηναϊκός έκανε την ανατροπή! Κυκλοφόρησε και πάλι εξαιρετικά τη μπάλα από αριστερά, ο Ιωαννίδης έδωσε στον Τσέριν, αυτός στον Μπερνάρ, ο οποίος με τη σειρά του έστρωσε στον Μπακασέτα. Ο Έλληνας διεθνής εκτέλεσε, η μπάλα κόντραρε ο Πασχαλάκης έδιωξε με δυσκολία, αλλά πάνω στον Ιωαννίδη, ο οποίος από κοντά σημείωσε το 2-1 για το «τριφύλλι».

Φωνές για πέναλτι

Ο Παναθηναϊκός με ψυχολογία από την ανατροπή μπήκε φουριόζος στο δεύτερο ημίχρονο και στα 40’’ ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Κάρμο στον Παλάσιος. Ο Σλάγκερ δεν έδειξε κάτι, ενώ και ο Μίλερ στο VAR δεν τον κάλεσε για να εξετάσει τη φάση.

Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι και στο 56’ το σουτ του Μπακασέτα από το όριο της περιοχής με το δεξί έφυγε άουτ.

Σ’ εκείνο το σημείο Μεντιλίμπαρ πέρασε Φορτούνη και Τσικίνιο στο ματς χωρίς ν’ αλλάξει τη διάταξη του 4-4-2 και στο 60’ οι Πειραιώτες απείλησαν με τον Ελ Κααμπί, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Λοντίγκιν.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την κατοχή κι έγιναν πιο επιθετικοί. Έφταναν τη μπάλα γύρω από την περιοχή των φιλοξενούμενων κι έψαχναν την τελική πάσα και την εκτέλεση.

Ο Παναθηναϊκός δεν έπαιζε ψύχραιμα μετά το 60’ δεν κρατούσε μπάλα και στο 69’ είδε τον Ποντένσε εντός περιοχής να στέλνει άουτ τη μπάλα με το δεξί.

Χτύπησε ξανά ο Ιωαννίδης!

Στην πρώτη φάση, όμως, που ο Παναθηναϊκός κράτησε τη μπάλα βρήκε και τρίτο γκολ! Ο Κώτσιρας σέντραρε με το δεξί, η μπάλα έφτασε αριστερά στον Μπερνάρ και αυτός ψύχραιμα έστρωσε στον Ιωαννίδη, ο οποίος με πλασέ κι εξουδετερωμένο τον Πασχαλάκη σημείωσε το 3-1!

Ο Μεντιλίμπαρ στο 72’ έριξε στη μάχη και τον Ελ Αραμπί αντί του Ναβάρο.

Ο MVP

Φυσικά ο Φώτης Ιωαννίδης. Ο διεθνής φορ στο πρώτο γκολ έκανε την κίνηση στην πλάτη της άμυνας και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Μπερνάρ για να γίνει στη συνέχεια το 1-1. Στο τέλος του ημιχρόνου ο Ιωαννίδης συμμετείχε στην κυκλοφορία και βρέθηκε στη σωστή θέση για το ριμπάουντ και το 2-1. Ο ίδιος πέτυχε και το τρίτο γκολ με την οποία η ομάδα του ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Στο δεύτερο γκολ του «τριφυλλιού» στο τέλος του ημιχρόνου. Ο Παναθηναϊκός γύρισε το ματς σ’ ελάχιστα λεπτά, πήρε αυτοπεποίθηση και προκάλεσε τεράστιο ψυχολογικό πλήγμα στους γηπεδούχους.

Σ' εκείνο το σημείο το παιχνίδι ουσιαστικά έσβησε. Ο Παναθηναϊκός διαχειριζόταν το σκορ κι έπαιξε και με τριάδα στην άμυνα με την είσοδο του Ούγκο, ενώ ο Ολυμπιακός παρά τις αλλαγές που έκανε ο Μεντιλίμπαρ, έδειχνε να έχει αποδεχθεί το μοιραίο.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ροντινέι, Κάρμο, Μπιανκόν, Έσε (80’ Ιμπόρα), Όρτα (59’ Τσικίνιο), Μασούρας (59’ Φορτούνης), Ποντένσε (80’ Γιόβετιτς), Ναβάρο (73’ Ελ Αραμπί), Ελ Κααμπί.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόβσκι (7’ λ.τρ. Λοντίγκιν), Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Ακαϊντίν, Αράο, Πέρεθ, Τσέριν, Παλάσιος (75’ Ούγκο), Μπερνάρ (83’ Τζούριτσιτς), Μπακασέτας (84’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης (83’ Σπόραρ).

Δείτε φωτορεπορτάζ από το ντέρμπι