«Ο Καμπρέρα αρέσει στον Ολυμπιακό, μπορεί να συναντηθεί ξανά με τον Μαρτίνεθ»

Ο Λεάντρο Καμπρέρα.

i

©instagram/lelecabrera4

«Ο Καμπρέρα αρέσει στον Ολυμπιακό, μπορεί να συναντηθεί ξανά με τον Μαρτίνεθ»

Γιώργος Σακελλαρίου 19:55 - 14.06.2023 / Ανανεώθηκε: 20:03 - 14.06.2023

Σε ρεπορτάζ της El Mundo Deportivo αναφέρεται ότι ο Ολυμπιακός έχει ψηλά στη λίστα του τον 32χρονο στόπερ της Εσπανιόλ και ότι μπορεί να βρει ξανά στους Πειραιώτες τον τεχνικό Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Ο Λεάντρο Καμπρέρα είναι ένας από τους παίκτες που εξετάζεται από τον Ολυμπιακό.

Η περίπτωσή του επιβεβαιώθηκε και σε δημοσίευμα της El Mundo Deportivo. Στο ρεπορτάζ, μάλιστα, τονίζεται ότι ο έμπειρος παίκτες μπορεί να βρει στους Πειραιώτες τον τεχνικό Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ο οποίος δεδομένα απασχολεί τους «ερυθρόλευκους».

Αναλυτικά το δημοσίευμα των Ισπανών: «Ο υποβιβασμός της Εσπανιόλ στη Β' κατηγορία θα κάνει τον Λουίς Γκαρθία να εγκαταλείψει την ομάδα αυτό το καλοκαίρι. Ο Χοσέλου Μάτο είναι με 1,5 πόδι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Νταντέρ, Σέσαρ Μόντες, Καμπρέρα, Μπρεϊθγουέιτ, έχουν ρήτρα στο συμβόλαιό τους που τους επιτρέπει να δανειστούς, χωρίς κόστος εάν υποβάλει προσφορά μια ομάδα, το πρώτο δεκαήμερο της μεταγραφικής περιόδου, που θα αναλαμβάνει το 100% του μισθού τους.

Ένας από τους παίκτες που θα μπορούσε να αποχωρήσει αυτό το καλοκαίρι είναι ο Καμπρέρα. Ο Ουρουγουανός έχει ήδη εξεταστεί από συλλόγους της La Liga, αλλά και σε Τουρκία, Μεξικό, Βραζιλία κι Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο πρώτος σύλλογος που έχει ήδη κάνει κίνηση είναι ο Ολυμπιακός. Επιπλέον, ο Αντόνιο Κορντόν, πρώην τεχνικός διευθυντής της Μπέτις και της Βιγιαρεάλ και νυν αθλητικός διευθυντής του πειραϊκού συλλόγου, έχει τον Καμπρέρα ως έναν από τους αγαπημένους τους υποψηφίους για την άμυνα.

Αλλά η ελληνική ομάδα θα πρέπει να είναι υπομονετική όταν πρόκειται για διαπραγματεύσεις, επειδή η Εσπανιόλ παραμένει χωρίς αθλητικό διευθυντή μετά την απόλυση του Ντομίνγκο Κατόιρα και η αντικατάστασή του μπορεί να πάρει μέρες.

Ο Καμπρέρα, εάν επιβεβαιωθεί η αποχώρησή του στον Ολυμπιακό, θα μπορούσε να επανενωθεί με έναν παλιό γνώριμο στα αποδυτήρια, τον πρώην προπονητή της Εσπανιόλ Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο τεχνικός από τη Γαλικία έχει ακουστεί για τον Ολυμπιακό και είναι μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές για να γίνει ο νέος «αρχηγός» της ομάδας, αν και τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα».

Θυμίζουμε ότι ο Καμπρέρα αποτέλεσε για την Εσπανιόλ τη δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας. Τον απέκτησε το 2020 έναντι 9 εκατ. ευρώ από τη Χετάφε κι έγινε βασικό στέλεχος και αρχηγός της. Ο αριστεροπόδαρος Ουρουγουανός κεντρικός αμυντικός ανανέωσε πριν από λίγο καιρό το συμβόλαιό του έως το καλοκαίρι του 2026, με τις απολαβές του να ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Υπάρχει όρος, ωστόσο, ότι από τη στιγμή που υποβιβάστηκε η Εσπανιόλ, οι αποδοχές του μειώνονται στο 50%,

Ο Καμπρέρα εντάχθηκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης το 2009 και στη συνέχεια αγωνίστηκε στις Ουέλβα, Νουμάνθια, Χέρκουλες, Ρεάλ Μαδρίτης, Καστίγια και Σαραγόσα. Τη σεζόν 2017-18 βρέθηκε στην ιταλική Κροτόνε, επέστρεψε στην Ισπανία για τη Χετάφε κι έπαιξε και στο Europa League. Μετράει 149 παιχνίδια στη La Liga (6 γκολ, 2 ασίστ) και 262 στη Segunda Division, έχει κληθεί στην εθνική Ουρουγουάης, χωρίς να παίξει. Διαθέτει ισπανική υπηκοότητα από το 2015.